Odjećom prikrijete bokove i stomak

Piše: Redakcija

Mnoge se žene brinu za područje stomaka iako istraživanja pokazuju da muškarci zapravo to vole. Prema eksperimentu koji je proveo MailOnline, muškarci vole mali ženski stomak. Smatraju ga prirodnijim i ljepšim od ravnog stomaka. Ako mišljenja muškaraca nisu dovoljna da vas uvjere i još uvijek želite sakriti stomačić ispod odjeće, trebali biste to učiniti na pametan način, jer u protivnom postoji šansa da to ipak ne izgleda kako ste zamislili.

 

Vertikalne pruge

Obratite pažnju na odjeću s vertikalnim prugama. Verikalni ornamenti, uzorci i pruge učinit će vas vizuelno višim i vitkijim.

 

Jednobojna odjeća

Jednostavna teksture vaši su glavni pomoćnici. Tamna paleta, na čelu sa crnom bojom, zaista figuru čini vitkijom, ali to nije razlog da odustanete od pastelnih boja. Dobro će vam pristajati sve nijanse bež, mliječne, blijedo roze i boje pijeska. Posebnu pažnju treba obratiti na kroj.

 

Suknja s visokim strukom

Visoki struk učinit će liniju od pojasa do bokova glatkom i izduženom, tako da kukovi se neće neprijatno iskakati.

 

Klasika

Klasične crne ili tamne pantalone, od materijala čvrstog tkanja, mogu da postanu osnova vaše garderobe.

 

Kardigan

Odjevni predmet koji će se dobro slagati kako sa pantalonama i farmerkama, tako i sa suknjama i haljinama. On će usprotaviti vrlo poželjnu vertikalu, koja će vam izdužiti figuru.

 

Majice i tunike

Ako ne volite svoj godnji dio, pretežno predio oko stomaka, onda je sve što vam treba komotan godnji dio u odjeći. Nemoj te kupovati stvari veće od onih koje nosite, jednostavnu vijelu tuniku upotpunite kožnom jaknom i farmericama, i izgledat ćete i više nego odlično.

Savjet plus:

Zapamtite da odjevna kombinacija ovisi i od donjeg veša. Dobro će vam doći kompresiono donje rublje, koje prikriva nedostatke figure, ukoliko se odlučite za užu haljinu. Mnoge svjetske zvojezde to nose, što ne bi i vi!

 

Pročitajte još