Severina s maskom “Vratit će se Valter”: Samo poruka za Milana Bandića ili i nešto više?

Piše: M. K.

Foto: PIXSELL

Jedna od najpopularnijih pjevačica naših prostora Severina pojavila se preksinoć na premijeri filma “Kumek” reditelja Darija Juričana, vrlo živopisnog i satiričnog hrvatskog političara koji je bio i kandidat za predsjednika Hrvatske, a predstavlja se i kao “gradonačelnik svemira” te je od prošle godine sebi promijenio ime u Milan Bandić.

Foto: PIXSELL

 

Severina se na premijeri pojavila u društvu menadžera Tomice Petrovića, a da li je i sama zagazila u političke vode ostalo je da se nagađa, jer je nosila vrlo zanimljivu crnom maskom znakovitog natpisa: “Vratit će se Valter”. Je li imala  poruku samo za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ili čak i nekome više po uzoru na poznatu pjesmu “Dubioze Kolektiva”, pitanja su za sada bez odgovora. Mnogo komentara, naime, izazvala je njena objava slike na Instagramu o prisustvu premijeri “Kumeka” s ovom maskom.

– Čestitam Dariju Juričanu, jednom od mojih najdražih i svakako najhrabrijih redatelja, na odličnom krimiću s primjesama tragedije, ali i komedije. U jednom momentu se pojavio i glavni lik. Ala ludnice, to je kao da se na premijeri “Kuma” pojavi Al Capone. Rekao je da bi on napravio triput bolji film. Naravno, kad triput više zna 😂 Rek’o i utek’o. Bilo je jako zabavno – napisala je popularna Seve i zahvalila gradonačelniku svemira.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

A na koga je mislila kad je napisala: “Rek’o i utek’o”, nije teško pogoditi. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, naime, pojavio se na ovoj premijeri i to pojavio u majici sa sloganom svoje predizborne kampanje “Neumoran” i istom takvom maskom, ali je vrlo brzo otišao. Juričan mu je za 65. rođendan, pokušao pokloniti knjigu “Kumek” autora Saše Paparelle i Hrvoja Appelta, ali Bandić je izvadio novac i platio mu 70 kuna za knjigu, a dobio je i bocu Džina.

Dario Juričan (44) je, inače, scenarist, reditelj i producent nekoliko kratkih filmova, od kojih su najpoznatiji “Gazda” i “Gazda: Početak”, čije su teme hrvatski tajkuni Ivica Todorić i Miroslav Kutle.

Foto: PIXSELL

“Kumek” je treći dio Juričanovog serijala “Gazda” čija se radnja vrti oko zagrebačkog gradonačelnika Bandića zbog kojeg je reditelj i promijenio svoje legalno ime u Milan Bandić. Ministarstvo uprave poništilo je tu promjenu, ali je Ustavni sud poništio odluku Ministarstva i dopustio Juričanu da se zove Milan Bandić. Na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj dobio je 87.882 glasa.

Pročitajte još