Kakvu obuću nikad ne biste trebali kombinirati s trapericama?

Piše: Redakcija

Iako nam se čini kako s traperom nema greške, to baš i nije tako, upozoravaju modni znalci jer krivo odabrana obuća može upropastiti svaki stajling.

S ovim univerzalnim modnim komadom koji može izgledati nevjerovatno elegantan i chic kako ga primjerice nosi modna ikona Victoria Beckham, čini nam se da ne možemo pogriješiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham)


No iznenadit će kako kombiniranje jeansa s određenim modelima obuće može donijeti u konačnici vrlo loše rezultate te ne izgledati nimalo laskavo.

Naime, određene varijante obuće uz traperice jednostavno ne pašu te se radi o vrlo čestoj stilskoj grešci.

Evo o čemu trebate voditi računa prilikom kombiniranja traperica s obućom:

Skinny traperice i čizme

Ako volite nositi ovakvu kombinaciju, dobro pogledajte kako to izgleda pred ogledalom. Budući da su pripijene traperice i čizme druge boje, postoji neugledan kontrast koji vam praktički ‘odreže’ noge i izgledat ćete deblje nego što jeste. Posebno je loš spoj npr. izblijedjelih traperica s tamnim čizmama do koljena. Iznimke su čizme širih sara koje dopiru do sredine potkoljenice poput gumenih čizama i bajkerskih varijanti ili ako nosite tamni jeans s crnim čizmama.

Trapezice i glomazne tenisice

Laskave traperice čije se nogavice šire pri krajevima u osnovi se mogu nositi sa svim varijantama obuće, jer kroj uvijek izdužuje noge i čini ih vitkijima. No pripazite ako ih nosite s popularnim robusnim tenisicama nadahnutim sportskim modelima – to u konačnici ne izgleda ne naročito lijepo. Nosite ih radije s balerinkama, sandalama, ravnim natikačama ili tenisicama tankih potplata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marielle (@mariellehaon)


Kulotice i obuća s okruglim vrhom

Trendi suknja-hlače, tzv. culottes i obuća s okruglim nije najbolji odabir jer noge će vam izgledati kraće nego jesu. Radije odaberite obuću koja će noge izdužiti poput npr. mule natikača na petu, sandala s tankim remenčićima, tenisica ravnih potplata, ravne obuće sa špic ili četvrtastim vrhom…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren Findlay (@_laufindlay)


Široke traperice i balerinke

Iako su široke traperice i balerinke apsolutni must have ove sezone, ovaj cool dvojac ne izgleda baš najbolje skupa. Široke traperice ‘progutat’ će balerinke, a vašu figuru učiniti nimalo laskavom. Uz ovakve modele traperica radije nosite sandale, mokasinke robusnih potplata, ravne natikače s remenčićima, tenisice…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Safya (@blackmaroccan)


Traperice ravnih nogavica i štikle s okruglim vrhom

OK, ovaj spoj nije baš na crnoj listi kao posve neprihvatljiv, ali postoje varijante koje bolje izgledaju. Naime, kombinacija traperica ravnih nogavica, koje su obično malo dužih nogavica i štikli s okruglim vrhom, ne izgleda baš najelegantnije.

Zato radije razmislite o drugim opcijama poput npr. štikli s tankim remenčićima, cipela na petu sa šiljastim ili četvrtastim vrhom, sportskih tenisica…

Izvor:tportal

(Dž.S.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti