Trendovi obuće koji će se naći u našem ormaru ovog ljeta

Piše: L. B.

Dobra vijest je da vrhunski trendovi cipela ovog ljeta nisu toliko daleko od onoga što smo očekivali i čitali. Nepraktičnost je odmakla u odnosu na razumnije, pragmatične stilove koji će ove godine biti zaista u službi obuće, a ne obuće koja je tu samo da bi izgledala lijepo, a totalno je neudobna. Samo zamislite, lagane cipele s ravnom platformom koje će uzdignuti sve donje dijelove s kojima ste se opskrbili, krupne sandale koje nadopunjuju bilo koju odjeću koja je već u vašem ormaru i cipele za rad kod kuće, nova su kategorija za koju smo prilično sigurni da je dizajnirana da nam svima olakša povratak u stvarni svijet.

 

Ravne

Ravne modele nadahnute devedesetima možda su jedan od najpopularnijih sezonskih trendova obuće, a etikete poput Erdem, Ulla Johnson, Tod’s i Gabriela Hearst vraćaju ih u život.

 

Kožne sandale

Ovaj model sandala obilježit će svaku ljetnu kombinaciju.

 

Sandale na visokoj platformi

Chelsea Hansford, Simon Miller, vraćaju ovaj trendovski stil tokom posljednjih nekoliko sezona, ali ovaj put marka je dosegla vrhunac ravnog oblika.

Srednja platforma

Neutralni ravni oblik britanske marke Neous daje sandalama geometrijski oblik zahvaljujući crnim linijama na đonu.

 

Kockaste sandale s dva kajša

Za razliku od trenda obuće na platformi, krupne sandale s dva kajša naklonjene su prošlim desetljećima, stopljene s novootkrivenim prioritetima za udobnost. Marke poput Longchampa, Anna Sui i Jasona Wua pokazale su vlastite okrete na cipeli s dva kajša, a dizajneri su ih na revijama uparivali s prozračnim haljinama i laganom odjećom.

 

Dvostuke kopče

Dvostruke kopče daju ovoj sandali Phillipa Lima totalno ženski prizvuk.

 

Udobne

Klasični Birkenstock službeno se vratio, a nedavne saradnje brendova rezultirale su ovim udobnim sandalama/papučama.

 

Antilop

Saint Laurent izradio je vrhunske natikače od antilopa.

 

Kožna japanka

Ovaj lagodan stil začas će postati glavna stvar vašeg cipelara.


Azra savjetuje

Riješite se neugodnog mirisa stopala

Neugodan miris stopala nije nužno znak loše higijene, jednako važnu ulogu igra i vaš izbor obuće, a posebno u toplijim mjesecima

 

  1. Redovna higijena

Ukoliko imate problem s neugodnim mirisom stopala, koristite antibakterijski sapun da biste temeljito oprali stopala. Nakon pranja stopala temeljito osušite peškirom, a posebnu pažnju poklonite uskom prostoru između prstiju, pazite da je on uvije suh, jer je najviše pogodan za razvijanje gljivica

 

  1. Baby puder

Ako se stopala prekomjerno znoje, posegnite za maramicama za čišćenje kojima možete očistiti stopala. U torbici imajte i baby puder, koji će ukloniti vlagu i osušiti delikatnu kožu, a istovremeno je blago namirisati.

 

  1. Izbjegavajte zatvorene cipele

 

Što je više moguće nosite otvorenu obuću, bez čarapa. Na taj način ćete osigurati disanje kože i isparavanje znoja (tijelu omogućiti hlađenje i umanjiti skupljanje znoja, tj. bakterija).

Pročitajte još