Sve što vam ovog ljeta treba u torbi za plažu

Piše: I.J.

Stiglo je ljeto, sunčani dani i razmišljanje o bijegu s užarenih gradskih ulica. Zasigurno već imate omiljenu destinaciju s pogledom koji oduzima dah, no prije nego se zaputite na sva magična odredišta nabavite sebi torbu za plažu, koju ćete kasnije „furati“ i po gradu, a u nastavku pročitajte koje nezaobilazne stvari će vam upotpuniti uživanje na moru

 

ZAŠTITA

 Ove godine svoj izbor esencijalnih stvari u torbi za plažu počnite s beauty proizvodima za zaštitu od Sunca. Krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom prva je stvar koja treba da se nađe u vašoj torbi.

PEŠKIR

Druga stvar bez koje baš nikad ne odlazimo na plažu je peškir, a ovog ljeta totalni must have su peškiri u jarkim bojama. Također, uvijek ponesite i jedan mali peškir kojim biste mogli obrisati lice nakon izlaska iz vode.

NAOČALE

Sunčane naočale su neizostavan komad svakog ljeta, no ono što je bitno istaći jeste da pri kupovini obratite pažnju na stakla koja će zaštititi oči od jakih Sunčevih zraka.

ŠEŠIR

Važno je koži lica pružiti dodatnu zaštitu. Šešir, ne samo da je praktičan dodatak nego i veoma trendy, a izbor je nepregledan.

 

VODA

Uz zaštitu kože i očiju, jedna od najvažnijih stvari je hidratacija. Uz sebe uvijek imajte bocu s vodom, kako biste izbjegli dehidraciju.

Savjet +

Bocu prije odlaska stavite u zamrzivač da se potpuno zamrzne i takvu  je ponesite na plažu. Napitak bi trebao ostati hladan barem nekoliko sati.

UŽINA

Ako ćete na plaži provesti nekoliko sati, nemojte zaboraviti ponijeti užinu kao što su voće, orašasti plodovi ili sendvič s laganim namazom.

KNJIGA, MAGAZIN, PODCAST

Naravno, doza zabave je neizostavna. Između plivanja, koktela i druženja s prijateljima odvojite nekoliko trenutaka za sebe. Pročitajte knjigu, prošetajte do kioska i kupite omiljeni magazin ili pak zaronite u svijet zanimljivih podcastova.

REZERVNI KUPAĆI

Uvijek imajte jedan rezervni kostim ili barem njegov donji dio. Iako je toplo, vrlo lako se možete prehladiti ako predugo hodate u mokrom kupaćem kostimu, a dok ste na ljetovanju, to svakako nije opcija.

NESESER

Svakoj je ženi uvijek potrebna kozmetička torbica koja će sadržavati one najvažnije proizvode u slučaju nužde. U njemu bi se svakako trebali naći higijenski ulošci ili tampon, vlažne maramice, maleni češalj za kosu, flasteri i balzam za usne. Također, u njega možete spremiti nešto novca, da ne morate nositi cijeli novčanik sa svim karticama i dokumentima.

 

Pročitajte još