Zaboravite na “skinny” jeans, ove farmerke su apsolutni hit

Piše: A.K.

Ovog ljeta zaboravite na “skinny” jeans, jer slijede modeli koji su apsolutni hit sezone.

“Wide-leg” jeans

Riječ je o tamnijem tonu teksasa visokog struka sa širokim nogavicama koji nostalgično vraća u seedamdesete godine.

Iscijepano dominira

Nastanak iscijepanog jeansa se dovodi u vezu sa britanskom rok i pank muzikom, u periodu kada je upravo ova odjeća predstavljala jedan od iskaza bunta protiv sistema. Danas ovaj kultni model ne silazi sa modnih pista i nezaobilazan je na policama influenserki širom svijeta.

80’s crush

Takozvane “mom fit” jeans doživljavaju veliki povratak. Radi se, prije svega, o jednom od najudobnijih modela farmerki koji daje bezbroj mogućnosti za kombiniranje. Savršeno se uklapa uz svaki tip obuče, od patika do visokih potpetica.

Kulote kao letnji must

Kada je riječ o trendy komadima jeansa široke nogavice su obavezne. Moda je već duže vrijeme u retro fazi, a kulote su doživjhele veliku ekspanziju. Preporučujemo da uz svjetlije nijanse kombinirate pastelne printove.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti