Ove jeseni glam make-up ponovo u modi

Piše: L. M.

Jesen je najljepše doba godine za make-up izgled, a ovogodišnji trendovi šminke su povratak u eleganciju. Zato se naslanjamo na svečane, šarene i zabavne vibracije ove sezone. Novi trendovi diktiraju i mnoštvo novih trikova u šminkanju, a šta je to što ove jeseni morate obavezno imati u svom neseseru otkrivamo vam u nastavku

Crveni karmin

Crveni karmin je kao i mala crna haljina, svaka dama treba da ga ima, jer daje dozu glamura. Uz malo jaču šminku i olovke za usne u braon ili crvenoj boji te malo rumenila na obrazima, ostavit ćete utisak zvijezde s crvenog tepiha.

Braon sjene za oči

Ako želite nježan i topao izgled lica, koristite boje čokolade i nećete pogriješiti. Sjene u ovoj nijansi su idealne za sve vas s tamnim očima, ali će fantastično pristajati i zelenookim, jer će istaći tu divnu boju očiju.

Zlatna prašina

Nanesite zlatnu olovku oko očiju, a onda bijelo-zlatnu “prašinu” na kapke. Ukoliko stavite nježnije tonove, bronzer neka bude u maloj količini, a ako su tamniji tonovi, slobodno stavite jaču nijansu bronzera.

Mat

Pink, crveno, narandžasto, ali bez sjaja, samo mat može izgledati seksi. Da biste održali njegovu postojanost, maramicom skinite jedan sloj karmina ili nanesite malo baby pudera na usne nakon što ste nanijeli karmin. To će učiniti da karmin bude postojaniji i dobit će mat izgled.

Oblik obrva koji svima dobro stoji

Posljednjih godina obrve su postale važan dio izgleda svake dame. Ova jesen, ipak, donosi male promjene. Lijepo oblikovane obrve ne izlaze iz mode, ali je sada bitno da što prirodnije izgledaju. Više ne morate da pratite pravila, prema kojima sve obrve djeluju jednako, iscrtano i isto, već ih možete pustiti da rastu, a teksturu i oblik pojačajte uz pomoć olovke. Što je olovka oštrija, to će rezultat biti bolji.

Kremasto rumenilo

Kremasta boja na obrazima dodaje sjaj, ali i hidratizira suhu kožu s kojom ćete sigurno imati problema tokom hladnijih dana.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti