Vjenčanice koje ćemo nositi ove jeseni

Piše: A.K.

Linija između visoke i mode za vjenčanja je nit koja povezuje dva modna svijeta.  Na Sedmici mode u Parizu brojne modne kuće prikazale su svoje nove kolekcije za sezonu jesen/zima 2021. godine.

Jednu od mnogima najljepših vjenčanica prikazala je francuska modna kuća „Chanel“. Njihova nova muzza, glumica Margaret Qualley prošetala je Galliera palačom u tradicionalnoj vjenčanici koja odiše luksuzom.

Klasični model vjenčanice savršeno su nadopunjavali šeširić i veo sa šljokicama zbog kojeg će mnoge mladenke, umjesto moderne, posegnuti za tradicionalnom vjenčanicom.

Prekrasnu vjenčanicu predstavila je i modna kuća „Dior“. Maria Grazia Chiuri, njihova kreativna direktorica, odmaknula se od tradicije i dizajnirala lepršavu i neobičnu vjenčanicu, providnog materijala, ukrašenu perjem i listićima u pastelnim nijansama.

Vjenčanica libanskog modnog dizajnera Eliea Saaba prava je čarolija.

Fendi je predstavio impozantnu vjenčanicu s visokim ovratnikom koja je izvezena prozračnim perjem.

Iris van Herpen predstavlja haljinu koja se nalazi na granici između mode i umjetnosti i jednostavno je fascinantna.

U nastavku vam donosimo vjenčanice koje će se nositi ove sezone, a predstavljene su na Pariskoj sedmici mode. Vjerujemo da će vam za oko zapasti više modela i da ćete se naći u slatkim mukama koji model izabrati.

 

Bidermajer

Bidermajer je nezaobilazan pratilac svake mlade. Sve veću popularnost uživa onaj koji je napravljen od prirodnog cvijeća.

Osim toga, što je unikatniji, može se čuvati kao uspomena na vjenčanje cijelog života.

Cipele

Pune potpetice su mudar izbor ako se ne osjećate dovoljno elegantno u ravnim cipelama, a istovremeno želite biti elegantni, ili ako je vjenčanje u vrtu.

Odabirom pune potpetice otklonit ćete mogućnost propadanja peta u podlogu, ukoliko se vaše vjenčanje organizira na neravnom terenu ili u nekom vrtu.

Cipele s niskim potpeticama, do pet centimetara, mogu izgledati lijepo ako su napravljene od satena, čipke ili brokata. Njihova glavna prednost je udobnost i pristaju uz sve vrste vjenčanica.

Štikle su priča za sebe i nenadmašan su izbor za vjenčanje, bez obzira na to da li je riječ o salonkama ili sandalama. Izaberite model kojem će se svi diviti, a vaše noge neće osjetiti.

Aksesoari

Koliko god vjenčanica bila atraktivna, modnim detaljima upotpunite svoj izgled. Vjenčanica bez aksesoara može ostaviti utisak nedovršenog stajlinga, pa ju je poželjno oplemeniti detaljima.

Nakit za vjenčanje treba da se uklapa s najvažnijim odjevnim komadom – vjenčanicom. Ako je vjenčanica upadljiva i ima mnogo detalja na sebi, izaberite decentan nakit. S druge strane, ako vjenčanica na sebi nema šljokica ili detalja, nakit će dati finalni pečat i dodatno je istaknuti.

Mlade koje poštuju tradiciju kao ukras za glavu uglavnom biraju veo.

Međutim, upečatljiva šnala, rajf ili tijara su izbor s kojim definitivno ne možete pogriješiti.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti