Kožne pantalone koje će obilježiti ovu jesen

Piše: Redakcija
Klasične pantalone se odavno ne nose samo u kancelariji i već nekoliko sezona zaredom su favorit street style zvijezdama. Poznate ličnosti i modne influenserke vješto ih kombinuju sa tenisicama, bomber jaknama i drugim elementima sportske garderobe, a za manje ležerne sastanke i događaje – sa strogim jaknama, bluzama ili večernjim korzetima.

U novoj sezoni uobičajene pantalone zamjenjene su spektakularnim modelima od kože, koje će dodati dramatičnost čak i najosnovnijoj odeći. Uopšteno, koža – ne samo prirodna, već i ekološki prihvatljiva – stalni je trend posljednjih sezona. Ali ove godine, kožna odjeća je osvojila još više ljubavi i neviđenu pažnju gotovo svih vodećih dizajnera u industriji. Nove varijacije kožnih kaputa i mantila, jakni, haljina, suknji, pantalona, pa čak i bluza predstavljene su u kolekcijama modnih kuća.

Pored crnih kožnih pantalona ravnog kroja, koje su postale neophodna sastavnica svakog ormara, savetujemo vam da obratite pažnju na moderne varijante širokih nogavica, a umjesto crnih , odaberete modele u smeđoj boji ili sa dezenom zmijskog printa.

Inače, pored kožnih pantalona, kožne bermude neće biti ništa manje relevantne, a po hladnom vremenu mogu se nositi sa čizmama do kolena.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(Z. T.)

 

 

Pročitajte još