Sastale se jordanska i katarska kraljica i oduševile modnim kombinacijama

Piše: Redakcija

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Jordanska kraljica Rania i njeno veličanstvo Sheikha Moza bint Nasser zajedno su sjele za isti stol u palači Al Ramlah u Dohi. Dvije žene iz „sličnih“ svjetova već se godinama bore za ravnopravnost žena u zemljama Bliskog istoka, a mnogi se nadaju kako će ova državnička posjeta i promijeniti neke stvari.

Kraljica Rania Al-Abdullah zablistala je na službenom putu u pratnji supruga – kralja Abdullaha II, suverena Hašemitske Kraljevine Jordan. Jedna od najljepših žena na svijetu, ponovo je oduševila svojom modnom kombinacijom – kompletom u boji senfa. Satensku košulju i pantalone začinila je efektnim kaišem u istoj boji, a blago valovita kosa sa zlatnim pramenovima zaokružila je cijeli look koji još jednom dokazuje kako je i modna ikona.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli LOODY.M (@loody.fashion)

Riječ je o diplomatskom posjetu njenog muža državi Katar gdje se Rania, između ostalog, sastala s njenim veličanstvom Sheikhom Mozom bint Nasser, suprugom katarskog emira, šeika Hamada bin Khalifa al-Thanija. Ono što ove dvije žene povezuje je politički angažman uprkos tome što dolaze iz tradicionalnih muslimanskih zemalja.

S državničkim posjetom, obje su se pohvalile na svojim društvenim mrežama, a Moza bint Nasser za tu je prigodu odjenula crne pantalone, pleteninu s plavim crtama i ukrašenu čipkom, a kosu je svezala u crnoj marami.

“Bilo je zadovoljstvo sastati se s njome”, napisala je kraljica Rania na Instagramu uz zajedničke fotografije, a niti ona, u državničkom posjetu nije nosila hidžab. Unatoč stavovima konzervativaca u zemlji koji tvrde da bi ga trebala nostiti, Rania je to u potpunosti odbacila, od samih početaka.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Postala kraljica sa 28 godina

Iako se tome nisu nikada nadali, jer je Abdullah imao dva starija brata, ipak je 1999. okrunjen za kralja jer je tako odlučio njegov otac. Rania je sa svega 28 godina postala kraljica, no to nije promijenilo njena uvjerenja, već ih je ojačalo. Ono što je njena prednost je i samostalnost. Vodi svoju Instagram i Facebook stranicu, a ima otvoren i YouTube kanal gdje dijeli vlogove s državničkih posjeta i gostovanja u raznim emisijama.

I Moza bint Nasser aktivna je na društvenim mrežama – drži govore školarcima u zemlji, sudjeluje na raznim konferencijama i promovira samostalnost muslimanskih žena te sve to dokumentira na internetu.

Izvor: Gloria.hr

(I.J.)

 

 

Pročitajte još