Sedam stvari koje su brend Bottega Veneta učinile jako popularnim

Piše: Redakcija

Autorstvo već bivšeg kreativnog direktora Daniela Leea.

Vijest da Daniel Lee napušta modnu kuću Bottega Veneta potresla je modnu zajednicu. Tokom tri godine, dizajner rođen u Velikoj Britaniji je ponovo napisao historiju venecijanskog konzervativnog brenda sa velikim uspjehom – ne samo da je dobio kritičke pohvale, već je i povećao potražnju za modnim dodacima za 53% u 2019 godini.

Modni dodaci (a posebno torbe i cipele) njegovog autorstva počele su da se pojavljuju češće od drugih u street style hronikama, birale su ih poznate ličnosti sa A-liste (poput Rihanne, a high street brendovi su se takmičili jedni sa drugima da kopiraju clutch torbe u obliku jastuka i sandale sa četvrtastim vrhom (što je ipak pokazatelj globalnog uspjeha).
Većina ljudi iz modne industrije, takav uspjeh  povezuje sa činjenicom da je Daniel Lee bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Stečeno iskustvo i znanje, pomnoženo sopstvenim istančanim ukusom i talentom, donio je u Italijansku kuću i odmah ne samo dodao Bottega Veneta u modni diskurs, već je doveo modnu kuću do samog vrha. Istovremeno, Daniel je zadržao kodove brendova, ali im je dodao moderan zvuk. Najindikativnija u tom smislu je priča o čuvenom tkanju “intrecciato”, po kome je modna kuća Bottega Veneta poznata više od pola stoljeća, od samog osnivanja.

Daniel Lee je kreirao najpopularnije torbe i papuče od tkane kože u posljednje dvije godine. Osim toga, on je bio taj koji je “zakačio” modne ljude širom svijeta na torbe sa lancima i ravne čizme sa elastičnim bočnim umecima, dao novi život gumenim čizmama, a takođe je jasno stavio do znanja da ako obojite jednostavnu pletenu haljinu u zanimljivu boja (na primer, breskva ili smaragdno zelena), onda ova osnovna stvar može biti “mamac” za sve ljubitelje mode.

Donosimo vam sedam stvari koje su Bottegu Venetu dovele do vrha svjetske mode.

Cassette – prošivena torba sa lancem

The Lido – papuče sa četvrtastim vrhom

Polo haljina od trikotaže

Gumene čizme

 

Clutch torba – The Pouch

Čizme sa bočnim elastičnim umecima

Jodie torba od tkane kože

Izvor: Ženskimagazin.com

(Z. T.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti