Sedam glavnih boja ove zime

Piše: Redakcija

Na rang listi najpopularnijih boja zimi tradicionalno pobjeđuju crna i siva. Tokom proteklih nekoliko godina, ova tamna paleta je malo razblažena nude nijansama. Očigledno inspirisani uspehom asortimana kafe i mlijeka, brendovi su odlučni da dodaju druge boje u našu zimsku garderobu i nude nam da počnemo odmah.

Stoga, lista najmodernijih boja zimske sezone danas izgleda ovako.

Blijedo žuta

2022 Colour Trend I Butter Yellow Spring Summer I TRENDBOOK

Ako zimi nemate dovoljno sunčeve svjetlosti, onda su kao zamjena spremni džemperi, pletene haljine i tople čarape. Birajući između varijanti žute, bolje je ići ka mirnim nijansama kremastih tonova i ostavite boju maslačka i sočnog limuna za ljetnje haljine.

Svijetlo narandžasta

7 glavnih boja ove zime

Umjesto jarko narandžaste koja izgleda kao dobra doza vitamina D, modni dizajneri predlažu svjetliju nijansu koja podsjeća na boju kajsije. Jakne sa pojasom u struku u ovoj nijansi su jedan od glavnih hitova sezone.

Lavanda

Here's How to Wear Pantone's Color of 2022 - CR Fashion Book

Ovu boja toliko vole mnogi od nas tokom ljeta da se uspješno preselila u zimske garderobe. Štaviše, ispostavilo se da je svijetla nijansa lavande veoma raznovrsna i pogodna je za skoro sve elemente odjeće – od jakni do vunenih pantalona.

Plava

Fall/ Winter 2021-2022 Color Trends | Fall winter fashion trends, Fashion,  Color trends fashion

Ove zime najbolje je izabrati dvodijelna odijela u ovoj boji. Štaviše, vrijedi izabrati nijansu sa “prašnjavim” efektom – ovo je najlakše kombinovati sa tradicionalnim crno-sivim zimskim dodacima i cipelama.

Maslinasta

7 glavnih boja ove zime

Zima je savršeno vrijeme za šetnju u odjeći u ovoj tamnoj nijansi. Tradicionalno, u maslinastoj boji su najpopularniji kaputi i čizme sa masivnim ravnim đonom, prevelike jakne i balon pantalone.

 Crna

7 glavnih boja ove zime

Naravno, nijedna zima ne može bez klasične crne. Ako želite da se obučete u potpuno crno, onda koristite mali stilski savjet: kako se odjeća ne bi spojila u jednu veliku tamnu tačku, pomiješajte različite teksture u jednom stajlingu.

Bež

7 glavnih boja ove zime

Ne možemo da pobjegnemo od nude palete ove sezone. Ali takve vijesti treba samo da nas raduju, jer minimalistički stajlinzi u bež tonovima oplemenjuju i garantuju win-win odjevne kombinacije.

Izvor: Zenskimagazin.rs

(L. M.)

Pročitajte još