Vraća se retro trend – klompe. Hoćete li ih nositi?

Piše: Redakcija

U 2022. ponovno ćemo nositi široke košulje-jakne, trendi će biti i svjetlucava odjeća za izlaske, a s prvim ljetnim danima svi ćemo uskočiti u haljinice i suknje s tropskim uzorkom. Ove retro trendove kombinirat ćemo s komadima u intenzivnim bojama, šarenim torbicama, mikro minicama i elegantnim grudnjacima topovima koji će se nazirati ispod predimenzioniranih sakoa.

A šta ćemo nositi na nogama? Na zgražanje mnogih, u modu se vraćaju patike s platformama, cipele s mašnama, gležnjače s četvrtastim vrhom, salonke na špic te za toplije dane nezaobilazne balerinke. No, ljeti nas očekuje i jedno veliko iznenađenje, svoje sandale i japanke zamijenit ćemo – modernim klompama.

Klompe su obožavale još naše mame tokom ludih sedamdesetih, a do nas su došle iz Nizozemske i Engleske. Ove praktične cipele prepoznatljiva oblika vraćaju se desetljećima kasnije u raznim modelima – no, svima će im zajednički biti drveni đon bez kojeg klompe ne bi bile klompe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madame Greffulhe (@madamegreffulhe)

Možda ti kod pomisli na kompe prvo pada na pamet anatomska obuća kakvu nose medicinske sestre, ali razmišljaj više u smjeru cool klompi u bojama koje su sve samo ne dosadne. Mnoge trendseterice s Instagrama već su nabavile svoj par.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Luneva (@lenaluneva_dxb)

Izvor: zena.hr

(S.P.)

Pročitajte još