Vjenčanice koje će obilježiti 2022.

Piše: Azra

Svake sezone, proljeće i ljeto donose vrhunac sezone vjenčanja. Sunčani i topli dani omiljeni su odabir brojnih parova za njihov veliki dan. Trendovi u svijetu vjenčanja neprestano se mijenjaju, pa su, naprimjer, prošlu godinu obilježila mala vjenčanja, impresivne lokacije na kojima se slavilo, ali i nepretenciozna romantika na fotografijama. Međutim, u 2022. godini svijet vjenčanja obilježit će trendi vjenčanice. Iako klasika nikada ne izlazi iz mode, a niste njen ljubitelj, ove godine mini dužina vjenčanica opet će biti u trendu, dok će dodatak boje ponuditi odmak od predvidljivog izbora bijele vjenčanice

 

Jednostavnost minimalizma

Za one koje traže potpuni odmak od klasike i ljubiteljice su minimalizma, bridal kolekcije u 2022. godini donose neodoljivo jednostavne, ali istovremeno vrlo posebne modele vjenčanica. Vjenčanice su izrađene od finih materijala: svile, satena i tila, te zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Jednostavni dizajn izgleda čisto i sofisticirano.

Korzeti

Vidljivi korzeti postaju veliki trend u svijetu vjenčanica. Prognozira se da bi se mogao zadržati i naredne godine. Vjenčanice ovog kroja savršeno prate figuru mladenke, ali i pokazuju svu raskoš izrade vjenčanica.

 

Mini vjenčanice

Onima koje ne vole duge haljine dobra vijest je da će u ovoj sezoni veliki hit biti mini vjenčanice. Idealne za mala vjenčanja i za sve koje traže alternativu dugoj bijeloj haljini, ali i kao haljina za party nakon ceremonijalnog dijela, mini vjenčanice jedan su od najšarmantnijih trendova iz raskošnog svijeta vjenčanica.

 

Dodatak boje

Trend koji se, vjerovatno, neće dopasti svima, a koji je preplavio kolekcije vjenčanica za 2022. godinu, jesu boje. Jarke i pastelne nijanse pa čak i printevi u tim nijansama, obojili su kolekcije i tradicionalnih brendova kao što su „Vera Wang“, „Monique Lhuillier“, „Oscar de la Renta“ i „Dior Couture“.

 

Pufnasti rukavi

Ovo je super trend za dame koje vole upečatljivost. Modeli vjenčanica s pufnastim rukavima izgledaju nježno i romantično. I odgovaraju svim siluetama.  Savjetujemo da, ako se odlučite za ovaj trend, potražite vjenčanicu od laganijih materijala i asesoare svedete na minimum.

 

Visoki okovratnik

Trend visokog okovratnika na vjenčanici bit će u modi i u 2022. godini. Pokazalo se kako ovaj visoki dekolte s okovratnikom pristaje svakom kroju vjenčanice, od pripijenih do velikih, grandioznih priceza-vjenčanica.

 

(S.H.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti