Poznate dame zablistale u Cannesu: Pogledajte njihova izdanja s otvorenja filmskog festivala

Piše: S.P.

Čuveni Filmski festival u Cannesu svečano je otvoren po 75. put, s brojnim zvijezdama i gostima koji su tom mondenom gradu ponovo vratili uzbuđenje i glamur, ali popraćen kontroverzom zbog odbijanja akreditacija ruskim filmašima i novinarima, uz iznimku ‘ispravnih’.

Godine 2020. filmski festival u Cannesu nije održan zbog pandemije koronavirusa, a prošle se godine održao u posebnim uslovima.

– Jednostavno rečeno, presretan sam, rekao je predsjednik žirija Vincent Lindon na konferenciji za novinre.

U žiriju su glumci i reditelji, među kojima su Rebecca Hall, Noomi Rapace, Deepika Padukone, Jeff Nichols i Asghar Farhadi.

Najveći filmski festival na svijetu traje od 17. do 28. maja, a povratak svečanosti, partija, glamura i novca daje nadu da će se gledatelji ponovo u velikom broju vratiti u kina.

U nastavku pogledajte neke od kreacija koje su dame nosile na crvenom tepihu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Harper’s BAZAAR (@harpersbazaarus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VICTORIA BONYA (@victoriabonya)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DIDI-STONE (@didistone)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beatrice Vio (@bebe_vio)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti