Najružnija obuća vijeka ne silazi s trona popularnosti: Iako važe za najudobnije cipele, grozni dizajn mnoge odbija

Piše: S.P.

Posljednjih godina, jedan od trendova koji je doživio neočekivani uspjeh zasigurno je onaj koji promoviše nošenje “ružne obuće“.

Ljeto je prošlo u znaku klompi koje su mjesto našle u kolekcijama gotovo svih prestižnih brendova, a sada nas u modnu jesen uvode kroksice koje prije svega odlikuje velika udobnost.

Modni stručnjaci tvrde da će kroksice ove sezone nositi svi – slavni i influenseri, i zaista – dovoljno je da prelistate modne portale ili da zavirite na Instagram i Pinterest i primijetit ćete da fashion ljudi rado kombinuju ove gumene papuče u svim prilikama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poppy Lissiman (@poppylissiman)

Kombinuju se sa romantičnim haljinama, pantalonama širokih nogavica i suknjama.

Inače, brend gumenih papuča nastao je 2002. godine isključivo kao funkcionalnija i udobnija verzija klompi, odnosno obuća za radnike koji provode veći dio dan na nogama.

Ali, današnja moda sve češće koketira sa ružnim komadima koje prate omraženi komentari, i poslije nekog vremena joj uspijeva da promijeni mišljenje i da nekako sve ono što je ružno ipak postane poželjno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baya Gorbunova (@bayagorbusha)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti