Moda: Vratite se u lude sedamdesete

Piše: Redakcija

Poznato je da se modni trendovi često ponovo popularizuju, a ovu sezonu će obilježiti oni koji su vladali „ludih“ 70-ih. U tom periodu nije bilo mnogo modnih pravila, te su žene nosile sve počevši od traperica, midi i maksi suknji, haljina s cvijetnim uzorkom pa do kombinezona. Moda u ovom periodu je bila iznimno prefinjena i romantična, a na piste su se ove sezone vratili samo neki trendovi koji su obilježili period 70-ih. Pogledajte koji…

Svilene haljine

Kada su prije nekoliko godina postale ponovo moderne, na svilene haljine se gledalo kao na krajnje ekstravagantan komad odjeće koji su birale samo hrabre dame. No, danas spadaju u grupu omiljenih komada koji se, najčešće, nose u posebnim prilikama u kojim želite da izgledate kao diva s crvenog tepiha. U dizajnerskoj ponudi, kao i u high street radnjama možete pronaći različite modele, a najpopularniji su oni na preklop. 70-ih godina „nude“ svilenu haljinu proslavila je američka glumica i pjevačica Diana Ross.

Čizme iznad koljena

Čizme iznad koljena su vrhunac svoje popularnosti dostigle upravo 70-ih godina prošlog vijeka. U tom periodu su posebno bili popularni modeli s niskom i stabilnom petom, koji su i sada apsolutni hit.

Haljine, kombinezoni i tregešlusi od teksasa

Kombinezoni i haljine od teksasa spadaju u red najudobnijih i najpraktičnijih komada odjeće. Njihova osnovna prednost je to što se lako kombiniraju, a ukoliko želite da postignete izgled iz 70-ih potrebno je da ove odjevne komade uskladite s cipelama ili čizmama na široku petu, ili s platformom.

Logomanija

Majice i duksevi s natpisima jedan su od omiljenih modnih trendova pripadnica ljepšeg pola. Iako sada na majicama najčešće možemo naći simpatične natpise i poruke, ništa manje popularne nisu ni one s imenima muzičkih grupa, što je svakako trend koji se pojavio u 70-im.

Monohromatski izgled

Jedan od najupečatljivijih trendova s pista ove sezone je totalni crveni look. Sigurno je da u jednoj boji od glave do pete ne možete biti nezapaženi, ali ukoliko prelistate stare modne časopise vidjet ćete da su se žene 70-ih godina prošlog vijeka oblačile upravo ovako.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti