Ovaj chic model haljine odlično će naglasiti vašu figuru

Piše: Redakcija

Dizajnerica Diane von Fürstenberg je dama kojoj smo zahvalni što nam je otkrila ljepotu stiliziranja jedne haljine na preklop. Diane je počela eksperimentirati sa žersejem i kratkim baletnim majicama na preklop u sedamdesetima, te dizajnirala haljinu po kojoj će postati prepoznatljiva.

Samo 1975. prodala je pet miliona haljina na preklop. Razlog se krije u činjenici da svaki detalj ove haljine ima ulogu naglasiti ženske obline. Preklop će lijepo naglasiti vaše grudi, traka struk, a donji dio haljine će vizualno kreirati lijepo siluetu i dati dozu provokativnost s mini izrezom koji se suptilno pokazuje dok hodate. Uz nju ćete izgledati elegantno i moderno tokom cijele godine. Ljeti birajte slip modele u razigranim nijansama ili kratke haljine s tačkicama. Zimi investirajte u šljokičaste ili modele izrađene od baršuna, za instant dotjeran i luksuzan izgled – piše modamo.info.

Fotografije u nastavku su nas motivirale da i sami investiramo u još jedan model haljine na preklop, a zašto biste o tome trebali razmisliti i vi, dodatno se uvjerite kroz galeriju.

Processed with VSCO with s2 preset Processed with VSCO with a4 preset

Pročitajte još