Hodajuća inspiracija: Ovo su najpoznatije modne blogerice Španije

Piše: Redakcija

Egzotična, casual Španija, koja je modni svijet pokorila sa “stajliš” modelima iz grupacije Inditex (Zara, Mango, Bershka, Massimo Dutti, Cortefiel), zemlja je u kojoj žive neke od najprivlačnijih modnih blogerica na svijetu.

Od eklektične Barcelone, preko kosmopolitskog Madrida, do casual Sevilje, ove dame svaki dan šetaju svoje trendi kombinacije u kojim dominiraju pristupačne, nosive marke.

Njihov glavni aksesoar često je samo prelijepa arhitektura, ali i dodir mora i neba. Većina ovih djevojaka ne bavi se profesionalno modom, neka je završila arhitekturu, neka radi kao marketing menadžer, dok je jedna stomatolog.

Ono što im je svakako zajedničko je strast prema modi.

Lovely Pepa – 1.5 miliona pratitelja

Turu upoznavanja počinjemo šarmantnom Alexandrom Pereira koja nas svako jutro dočeka na svom sajtu Lovely Pepa s čarobnim osmijehom i vedrom kombinacijom. Njen stil najviše podsjeća na onaj koji njeguju blizankinje Olsen, ali i stylish Nicole Ritchie.

 

Natalia Cabezas – 525.000 pratitelja

Odmah do preslatke Pepe po popularnosti je vlasnica bloga Trendy Tasty, zgodna Natalia. Ova plavuša, čiji stil, koliko smo primijetili, mnoge djevojke iz regije vole, voli ležerne kombinira koje se mahom baziraju na pocijepanom jeansu, majici i sakou.

 

Sara Escudero – 989.000 pratitelja

Ova djevojka, daleko poznatija pod imenom Collage Vintage, bloguje iz Madrida, i njene stilske bravure nikada nisu dosadne i obične. Sarine kombinacije su smjele i drugačije. Ona kombinuje chic kreacije poput elegantne, Chanel jakne s jeans kombinezonom i crnim salonkama.

 

Zina Charkoplia – 158.000 pratitelja

View this post on Instagram

@dior #dior @mikeeip @sita_zoroa @el_palauet

A post shared by Zina Charkoplia (@zinafashionvibe) on

Još jedna djevojka iz Barcelone smatra se jednom od najboljih: Zina Charkoplia. Voli tomboy stil koji često kombinuje sa krajnje ženstvenim, romantičnim komadima odjeće, pa je mnogi zovu španskom Carom Delevingne. Ona je cool, grunge i romantik.

 

Silvia Zamora – 294. 000 pratitelja

View this post on Instagram

#LOVE ♥️

A post shared by Lady Addict (@ladyaddict) on

Ako biste pitali Španjolke, ko je kod njih najpoznatija blogerica, vjerujemo da bi vam većina odgovorila: Silvia Zamora. Ova Španjolka iz Sevilje, koja stoji iza bloga Lady Addict, ima tako cool, chic stil koji nas podsjeća na sjajne bravure trendi Njujorčanki.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti