Amal Clooney danas slavi 40.rođendan: Pogledajte njenih 40 sjajnih outfita

Piše: Redakcija

Otkako je postala majka blizanaca suprugu Georgea Clooneyja ne viđamo tako često na crvenim tepisima i javnim događajima. No, kad se pojavi , ona pokaže zašto je apsolutna vladarica stila. George je tek nedavno otkrio kako je upoznao 16 godina mlađu Amal. Priznao je kako mu je bliski prijatelj prognozirao da će se vjenčati s Amal čak i prije nego što ju je upoznao. Gostujući u Netflixovom showu „My Guest Needs No Introduction with David Letterman“, Clooney je ispričao kako nije morao ni izaći iz kuće da bi upoznao lijepu Libanonku.

-Najluđa stvar je to što nisam ni izašao iz kuće. Naš zajednički prijatelj me nazvao i rekao: „Stižem kod tebe. Mogu li dovesti i prijateljicu?“. Naravno da ga nisam odbio, a onda me nazvao moj agent koji je rekao: „Upravo sam upoznao tu ženu koja dolazi kod tebe i koju ćeš oženito“ – prisjetio se Clooney.

Aludirajući kako je njihova ljubav bila sudbina, George se prisjetio prvog susreta s Amal, rekavši kako su proveli cijelu noć razgovarajući, a na kraju su izmijenili ne brojeve telefona, već mail adrese.

-Najsmješnije je bilo to što su tamo bili i moji roditelji, koji su mi bili u posjeti. Večer smo proveli razgovarajući, a onda mi je dala mail adresu

U šik izdanju se pojavila na aerodromu JFK tri mjeseca nakon rođenja blizanaca Elle i Alexandera.
Na Venice Film Festivalu nosila je haljinu brenda Atelier Versace

kako bi mi poslala fotografije mojih roditelja koje je snimila. Počeli smo izmjenjivati mailove i jednostavno nisam bio siguran želi li izaći sa mnom na spoj. Mislio sam da smo samo prijatelji – kazao je George.

Očarani Clooney na kraju je, pet godina od prvog susreta, zaista oženio Amal na raskošnoj ceremoniji u Veneciji 2014. godine, a u junu prošle godine postali su roditelji blizanaca Elle i Alexandera.

-Najsmješnije je bilo to što su tamo bili i moji roditelji, koji su mi bili u posjeti. Večer smo proveli razgovarajući, a onda mi je dala mail adresu kako bi mi poslala fotografije mojih roditelja koje je snimila. Počeli smo izmjenjivati mailove i jednostavno nisam bio siguran želi li izaći sa mnom na spoj. Mislio sam da smo samo prijatelji – kazao je George.

Susreta budućih supružnika prošle  godine se, u intervjuu za People, prisjetio i glumčev otac Nick Clooney.

-Predstavila nam se i počeli smo razgovor. Bila je izuzetno šarmantna, predivna, uspješna, a dok smo počeli večeru, bilo je očito da je iznimno draga. Uvjeren sam da su njihove sudbine bile zapečaćene do kraja večeri. Jednostavno, bila je sasvim drugačija od svih djevojaka s kojima je do sada bio, a i on je bio drugačiji. Ova mlada dama od početka je napravila čudo u njegovom životu. Zaista nevjerovatno – kazao je Georgeov otac.

Amal Clooney danas slavi 40. rođendan, i tim povodom objavljujemo 40 sjajnih outfita najfotografiranije žene koja ne dolazi iz svijeta showbusinessa već prava i advokature. Oni su potvrda nesvakidašnjeg stila.

Pročitajte još