Fashion news: Must have modni detalji

Piše: Redakcija

Baker boy kape 

Jedan od omiljenih dodataka svake modno osviještene dame je baker boy kapa. Ovaj model kape nekada je bio prepoznatljiv znak pekara, mornara i prodavača novina, a danas ga nose sve ljubiteljice aktuelnih modnih trendova.

 Ukrasne metalne rukavice

Lory Sun, 29-godišnja dizajnerica iz Bostona, kreirala je neobične ukrasne rukavice od metala, koje u najvećoj mjeri podsjećaju na komad nakita.

– Provela sam djetinjstvo gledajući moju majku kako kreira i šije. Ona je najviše utjecala na moju odluku da budem dizajner – rekla je Lory.

Ova mlada dizajnerica se osim nakita bavi i dizajnom neobičnih korzeta i drugih asesoara.

Ž6 = Sunčane naočale za savršen zimski look

Iako se sunčane naočale najčešće vezuju i nose tokom toplijih dana, one mogu biti idealan dodatak svakoj vašoj zimskoj kombinaciji. Kada je riječ o modelima koji su u modi, slobodno se može reći da tu nema pravila i da je IN apsolutno svaki oblik naočala. Sve što je potrebno je da izaberete model koji vam najbolje pristaje i da upotpunite svakodnevne modne kombinacije.

 Maksi haljina za sve sezone

Dugo su se maksi haljine smatrale idealnim odjevnim komadom za ljetnji period i toplije dane, ali to više nije slučaj. Naime, poznati svjetski dizajneri su u svojim kolekcijama za jesen i zimu predstavili upravo ovakve modele, a možete ih kombinirati s gležnjačama ili pak čizmama iznad koljena. Kada dođu oni nešto topliji dani, čizme zamijenite cipelama i svaki vaš outfit će biti i više nego primijećen.

 

 Razlikujte dizajnersku od lažne torbe

Želite kupiti dizajnersku torbu, ali ne znate da li je orginal ili nije? Razlog tome je što je sve više proizvođača koji doslovno kopiraju orginalne torbe i to na takav način da gotovo nije moguće utvrditi razliku. Kako bi riješila sve nedoumice kupaca kompanija „Entrupy“ iz New Yorka proizvela je kameru koja utvrđuje da li torba koju kupujete zaista vrijedi iznosa koji vam za nju traže. Riječ je o kameri koja je opremljena mikroskopskim laserom, te analizira materijal torbe i utvrđuje sve anomalije. Skenirani podaci se šalju preko aplikacije na pametnom telefonu i upoređuju s podacima iz fabrike. Na taj način možete biti sigurni da li je torba original ili ne.

 

 Must have patike

Nakon što je modna kuća „Balenciaga“ predstavila model čizama koje u najvećoj mjeri podsjećaju na čarape, taj trend su prihvatile i sportski brendovi. Tako će tokom onih nešto toplijih dana must have model patika biti onaj s debelim đonom i gornjim dijelom koji liči na čarapu.

 

Ž6 = Moda je umjetnost

Sudeći po onome što su modni dizajneri predstavili na posljednjim sedmicama mode, možemo zaključiti da će ovu godinu obilježiti odjevni komadi koji su prava umjetnička djela. Modna kuća koja prednjači u komadima ove vrste svakako je „Versace“, a na odjeći iz njihove kolekcije su najviše prisutni motivi iz časopisa, dok se mogu naći i oni sa crtanim likovima.

 

Pročitajte još