Moda: Kupujte pametno

Piše: Redakcija

Iako su ispred nas još uvijek hladni, zimski dani u butike su već stigle prve proljetne kolekcije i podstakle nas da počnemo razmišljati o garderobi za nadolazeću sezonu. U njima se mogu naći upečatljivi komadi koji će u naš ormar unijeti raznolikost, a u kombinaciji vječitim klasicima dovesti do savršenog outfita. No, između trendi komada koji će biti popularni tek nekoliko mjeseci i onih jednostavnih klasika za kojima ćemo svakodnevno posezati nalaze se odlični komadi koji najbolje objedinjuju ova dva svijeta. Donosimo vam odjeću koja će obilježiti nadolazeću sezonu, a koju i tokom hladnih dana možete iskoristiti.

Košulja  s tufnama

Komad odjeće koji je osvojio ormare popularnih trendseterica svakako je košulja s tačkastim uzrokom. Osim što su romantične i šarmantne ove košulje se idealne kako za večernje, tako i one svakodnevne prilike.

 Cropped farmerke

Farmerke su vječiti klasik kada je riječ o ležernoj garderobi, a predstavljaju jedan od omiljenih odjevnih komada. Iako ne doživljavaju drastične promjene, kada je riječ o popularnim modelima svaka sezona donosi novo osvježenje, a ovu će obilježiti cropped farmerke.

 

 Midi suknje i haljine

Od minimalističkih krojeva do raskošnih modela satkanih od plisiranih nabora, midi suknje i haljine predstavljaju neodoljiv spoj klasične siluete, trendi boja i materijala. Kada je riječ o midi dužini najpopularnije su wrap haljine i suknje koje se prepoznatljive po A kroju i minimalističkom stilu.

 

Pantalone s uzorkom

Kada je o pantalonama riječ najpoželjnije modele krase prozračne široke nogavice i obavezan print u vidu tačkica, linija ili cvijeća. Osnovna karakteristika ovog modela pantalona je što ih možete kombinirati uz poslovne, ali i ležerne outfite.

 

 Odijelo u boji

Najveći klasik poslovne garderobe je  dobio razigrani „update“ zbog kojeg ćete ga poželjeti nositi i van radnog vremena. Jednostavno odijelo, koje smo nekada povezivali s  monotonim poslovnim izgledom, ove je sezone dostupno u jarkim i pastelnim bojama koje su sve sem dosadne.

 

 Cipele s mašnom

Najpoželjnije cipele ukrasile su romantične mašne. Tako se u novim kolekcijama mašne mogu naći na baletankama, cipelama s potpeticom, ali i na patikama.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti