Nepisana pravila: Kako poštovati svadbeni dress code i šta treba izbjegavati

Piše: Redakcija

Kod muškaraca je nepogrešiv odabir odijela i košulje, ali žene su često u većem problemu. Šta smijemo, a šta ne i koji je zapravo idealan svadbeni styling? Ideali ne postoje, ali ovih normi se svakako pokušajte pridržavati.

 

Bijela haljina

Bijela boja je ipak rezervirana za mladenku i njen veliki dan i stoga svoju haljinu boje bjelokosti ukrašenu čipkom ipak ostavite za neku drugu priliku.

https://giphy.com/gifs/white-dress-BEDJO4YvJL560

Outfit koji otkriva previše

Iako na prvi pogled haljina izgleda fantastično, ako pokazujete u istom trenu dekolte, noge i leđa – možda je bolje da taj outfit ostavite kod kuće.

Marilyn Monroe Wind GIF - Find & Share on GIPHY

Potpuno nove štikle

Znate i sami da ćete na svadbi mnogo vremena provoditi na nogama dok se družite s ostalim gostima i plešete dugo u noć, a takva prilika definitivno nije dobar odabir za prvo nošenje cipela s vrtoglavo visokom potpeticom.

Heels GIF - Find & Share on GIPHY

Iskakanje od dress codea

Ako je u pozivnici naglašen dress code i tematika vjenčanja, podržite mladu adekvatnim odabirom stylinga. Iako ste jedva čekali prošetati svoju haljinu boje fuksije, odaberite staloženiji look elegantnijeg stila.

Guess Who Lol GIF by CBC - Find & Share on GIPHY

Nakit koji zvecka

Tiha crkva ili sala za vjenčanja i zveckanje vaših ogrlica i narukvica zaista nisu dobra kombinacija, pa odaberite decentnije komade nakita s kojima nećete plijeniti pažnju sve vrijeme.

Jewelry GIF - Find & Share on GIPHY

Pročitajte još