Saznajte koje to modne trendove ne trebate pratiti ako želite odjećom prikriti koju kilicu viška.

Pogledajte popis stvari koje trebate izbjegavati:

Prozirni i mrežasti odjevni komadi

Prozirno i mrežasto dodatno naglašavaju‘problematične’ dijelove poput stomaka, ruku i bedara. Ako se ipak ne želite odreći takve odjeće, onda je nosite suptilno – primjerice, ispod mrežaste tunike obucite majicu bez naramenica i tajice.

Široka odjeća

Oversize je u trendu već nekoliko sezona, a za njihov kroj se koriste mekše i opuštenije siluete, zaobljena ramena, lepršave suknje i široki rukavi slični davno popularnim šišmiš rukavima. Međutim, kombinacija šire košulje i traperica šireg kroja može vizualno dodati kilograme. Puno bolji izbor su uske traperice u kombinaciji sa širokom košuljom ili tunikom.

Upečatljivi printovi

Ne preporučujemo vam nošenje upečatljivih printova ako želite izgledati mršavije. Ako ih ipak želite nositi, onda nosite samo jedan odjevni predmet s odvažnim printom u zamagljenom ili zemljanom tonu. Nikako ne miješajte printove osim ako nisu otvoreniji.

Prorezi na predjelu struka

Haljine s prorezima na predjelu struka odlično stoje ženama s figurom pješčanog sata i istaknutim trbušnjacima. Međutim, žene s kruškolikom građom tijela ili šlaufićima bi trebale izbjegavati ovakve haljine. Želite li nositi odjeću s prorezima, izaberite onu s prorezima na rukama i gornjem dijelu leđa.

Žuta, jarko narandžasta, svijetlo ljubičasta, jarko crvena i slične boje

Zaobilazite ove boje u širokom luku ako želite odjećom skinuti koji kilogram. No, modni dodaci u ovim bojama su i više nego poželjni.