Princeza Diana: 15 izdanja kraljice stila o kojima se i danas priča

Piše: Redakcija

Diana, princeza od Walesa, rođena je 1. jula 1961. godine u engleskom Norfolku. Da je divna princeza poživjela, ovih dana bi se proslavljao njen rođendan.

Voljena “princeza srca”, kako su je nazivali Britanci, postala je miljenica nacije nakon udaje za princa Charlesa. Za života je ova ranjiva princeza bila oličenje humanosti te toplo lice iz hladnog britanskog dvora. Za svoga života bila je omiljena članica britanske kraljevske porodice, a mnogi ni danas, 21 godinu kasnije, ne mogu prežaliti što je tako rano izgubila svoj život. Svojom pojavom i ponašanjem unijela je mnogobrojne promjene u porodici kojoj je tradicija oduvijek bila iznad svega, a do kraja svog života svaki njen korak posmatran je kroz lupu.

Zahvaljujući svom ženstvenom i elegantnom stilu postala je prava ikona stila i plijenila pažnju prilikom svakog pojavljivanja u javnosti ili službenog putovanja. Danas se prisjećamo njenih modnih izdanja koja će ostati vječna modna inspiracija za generacije žena željnih damskih i profinjenih uzora.

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti