Moda: Njeno veličanstvo TORBA

Piše: Redakcija

Svake sezone na tržištu je dostupno mnoštvo modela torbi, od onih novih koje dizajnerske kuće tek predstavljaju i koje trebaju privući kritičnu masu, do onih koje već godinama ostavljaju svoj pečat u svijetu popularnih asesoara. Upravo zbog toga je teško predvidjeti koji će to model obilježiti streestyle, poslovne, ali i one svečane outfite zaljubljenica u ovaj modni dodatak. No, ono što je sigurno je da pri izboru trebate imati na umu za koju priliku ćete torbu nositi, a često se jedan model može uklopiti u svaki outfit, stoga birajte pametno. 

Ajla Habibija Kurtović prepoznala je praktičnost ruksaka

Izbor trendseterica

Ako je suditi po Instagram feedovima poznatih blogerica, pletene torbe su i ovog ljeta apsolutni hit. Bilo da se odlučite za ruksak, ceker ili klasični basket model, pletene torbe su modni dodatak koji će svaku kombinaciju učiniti efektnom i šarmantnom. U dizajnerskoj i high street ponudi mogu se naći modeli jednostavnih linija i klasičnih oblika, ali i oni neobični s dodacima poput pompona, detalja od kože ili kaiševa s prugastim uzorkom.

Poznata bh. blogerica Tatjana Ikanović

Must have

Utjecaj mikro torbi na svijet modnih dodataka ove sezone je ogroman. Naime, torbice čije su dimenzije ponekad manje od veličine prosječnog telefona, posljednji su modni must have, te nema djevojke koja svoju ogromnu torbu ne bi zamijenila upravo ovim modelom. Naročito su popularne među poznatima, te ih rado nose Gigi Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Rihanna i mnoge druge dame.

Pet trikova za pametnu kupovinu

Torba je omiljeni modni dodatak svake žene, a osim što treba biti funkcionalna, važno je i da se može kombinirati uz različite odjevne kombinacije. Zbog toga je neophodno uvažiti pet savjeta koji su izuzetno bitni pri izboru torbe koju ćete kupiti:

  1. Veličina

Pri izboru torbe trebate imati na umu svoju visinu i građu. Naime, ukoliko ste sitni i niski trebate izbjegavati velike torbe, a u slučaju da ste krupnije građe recite „ne“ manjim modelima koji će se potpuno izgubiti u vašem outfitu.

  1. Oblik

Uz oblik torbe važan je i oblik vaše figure. Oblija figura zahtijeva jednostavniju torbu i obrnuto, a krupnije žene bi trebale izbjegavati šarene torbe.

  1. Šavovi

Birajte torbe s naglašenim šavovima i čvrstim koncem, jer ne smijete zaboraviti da, uz to što je lijepa, torba treba biti korisna i kvalitetna.

  1. Zatvarač

Većina torbi dolazi s patentnim zatvaračem, stoga se preporučuje da ga pri kupovini nekoliko puta isprobate. Ukoliko zapinje, nemojte kupiti taj model.

  1. Ukrasi i uzorci

Ultra trendy i vrlo upečatljivi ukrasi na torbi najčešće su samo trenutni hit, ali šta će biti naredne sezone? Stoga se preporučuje da izbjegavate torbe s ukrasima te da birate klasične, kožne modele koje možete nositi nekoliko sezona.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti