Svi modni promašaji serije „Sex i grad“

Piše: Redakcija

Moda, sex i grad glasio bi kraći opis serije koja je ovih dana napunila dvadeset godina!? Možda jesmo malo ostarile, ali i dalje slijedimo modne lekcije koje smo upijale gledajući omiljenu HBO seriju.

Ipak, serija„Sex i grad“ (“Sex and the City”) je u nekim trenucima imala toliko loše modne kombinacije koju su više podsjećale na karikaturu nego na stil koji bi željele pratiti.

Modna ikona Carrie Bradshaw

S gledišta elementarnih modnih pravila „ljubav“ Carrie Bradshaw prema čudnim kapama i šeširima tokom četvrte i pete sezone je potpuno neobjašnjiva. Neki od modnih „naglavaka“ zaslužuju jedino da se nađu u nekoj second hand radnji i, da tamo ostanu.

Na skali grozote od 1 do 10, ova kapa koju je Carrie nosila u šestoj sezoni definitivno je na broju 15! Scena u kojoj glavna junakinja razgovara sa svojim ljubavnikom Aleksandrom Petrovskim o jednoj jako ozbiljnoj temi kao što je vazektomija, ostala je upamćena, ne po temi, nego po roze pletenoj kapi gigantskih razmjera.

Izvor: YouTube Screenshot

I Samantha Jones kojoj modni kritičari odaju priznanje jer potpuno dominira svojom pojavom, likom i stilom imala je svojih ispada. Kombinacija različitih pink nijansi i tirkizno plavog šešira sa motivima nečega što podsjeća na ananas?!  Ako su željeli da nas nasmiju, uspjeli su.

Izvor: YouTube Screenshot

Damski konzervativni stil Charlotte York, nikada nije bio moja jača strana, tako da sve što je nosila „gospođa od Yorka“ je, realno, baš dosadno. Osim trenerke za trčanje.

Ipak, koliko kod to bilo teško imamo apsolutng pobjednika – promašaj decenije, vijeka, a možda i čitavog milenijuma: sezona 6, Atlantic City, tri sjajne žene i Charlotte u zakopčanoj viktorijanskoj bluzi sa kanerčićima i visokim vratom?!

Izvor: YouTube Screenshot

Izvor: YouTube Screenshot

MIRANDA JE DEFINITIVNO ZASLUŽILA BOLJE

Što se lika Mirande tiče, izgleda da je neko stvarno mrzio glumicu Cynthiju Nixon jer se Mirandin modni izričaj u prvoj i drugoj sezoni drugačije ne može objasniti.

Izvor: YouTube Screenshot

Ipak, Miranda je karakter pa joj nećemo suditi po gardarobi, a njen stil je na društvenim mrežama čak dobio naziv„Miranda Off Dutty“ i koliko to god zvučalo nevjerovatno, ima svoje sljedbenike.

Izvor: Instagram Screenshot

SVI FRAJERI CARRIE BRADSHOW

I oni zaslužuju modnu krtiku! Dakle,Faca, pa onaj šarmantni Rus, pa sto mjesta praznih i dolazimo do Aidan. Fin momak, nema šta, ali čak će i njegove najveće pristalice jednoglasno ocijeniti da mu je stil više nego tragičan.

Jedino razumno objašnjenje za „ovu pojavu“ stoji na instagram profilu@everyoutfitonsatc gdje se, između ostalog navodi, da je Patricia Field ustvari pokušala da lošom Aidanovom garderobom opravda nevjerstvo. I, uspjela je.

Izvor: YouTube Screenshot

Prva epizoda serije „Sex i grad“ emitovana je prije dvadeset godina i uz brojne pozitivne, ali i negativne kritike, njena popularnost ne jenjava.Glavne junakinje serije postale su modne ikone bataljonu žena iz cijelog svijeta, a svi modni promašaji koje smo vidjeli ostaju po strani i u sjeni jedne činjenice: sve cipele i sandale koje smo vidjeli u seriji su apsolutno savršene. I ne postoji niko ko bi mogao da tvrdi drugačije.

Pročitajte još