Na 80 fotografija možda ste i vi: Pogledajte ko sve nije želio propustiti spektakularnu reviju Belme Tvico Stambol

Piše: Redakcija

 

Bh. modna dizajnerica Belma Tvico Stambol sinoć je u bajkovitom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu modnom revijom obilježila deset godina postojanja svog brenda. Za Sarajevo Film Festival Belma je posebno vezana pa je stoga željela veliki modni događaj i važan jubilej upriličiti upravo tokom održavanja najvažnije regionalne filmske smotre.

Zvezdana Stojaković sa sinom Petrom

Aida i Saša Cvijetić

Amra Silajdžić Džeko

Novinarke magazina “Azra”, Fatima Šehović i Milica Brčkalo

-Uz sve Fashion Week-ove, revije i druge modne manifestacije, svoj rad javnosti sam prezentirala upravo na SFF-u, gdje su dame na crvenom tepihu nosile, i danas nose, moje kreacije. Tako da je posve prirodno bilo da ovakav jubilej, deceniju mog brenda proslavim za vrijeme trajanja najvećeg bh.brenda, a to je Sarajevo Film Festival – kazala je Belma.

Amna Džambić s roditeljima svog budućeg supruga Adnana Brankovića

Edina Papo

Na reviji koja je organizirana na svjetskom nivou, i kad je o modelima, temi, muzici, kao i tehničkim detaljima riječ, predstavljena je kolekcija za proljeće/ljeto 2019 STRATA, koja će u septembru biti promovirana i tokom Paris Fashion Weeka, gdje je bh.modna dizajnerica već dva puta predstavljala svoj rad. Uz ovu kolekciju, na reviji je predstavljeno i nekoliko kreacija iz unisex „Capsule“ kolekcije, sa kojom je Belma odvažno napravila iskorak u svom radu, ali i jedan novitet kao rezultat nove saradnje. Naime, nakon vrlo uspješne saradnje sa umjetnicom Taidom Jašarević na dizajniranju namjenskih materijala  sa ezenima/printovima, Belma je odlučila napraviti saradnju i sa SAMUSA nakitom i to na izradi asesoara by Belma Tvico Stambol. 

-Modni detalji su često „final touch“ u ukupnom modnom dojmu na dami. Marama je u tom kontekstu imperativ elegancije i profinjenosti, te sam odlučila saradnju sa Taidom, sa kojom sam dizajnirala materijale sa futurističkim formama, te sa bosančicom na tkanini zaokružiti saradnjom i sa dizajnerom SAMUSA nakita Tarikom Musakadićem. Njegov rad nam je poznat od prošle godine, kada je spojem tradicije zlatarskog zanata i moderne arhitekture lansirao liniju nakita sa motivima Sarajeva. Tarik će dizajnirati kopče za maramu sa privjescima – motivima sarajevskih monumenata. Ove svilene marame će biti višenamjenske, dame će je, moći nositi oko vrata, ruke ili pak kao detalj na torbi i vjerujem da će im se svidjeti – otkriva Belma.

Uz SAMUSA nakit, modeli su ove večeri nosili i Jewellery EM, luksuzni, unikatni i u potpunosti ručno rađeni skulpturalni nakit, čiju ljepotu je prepoznao i na svoje stranice uvrstio i britanski „Vogue“. Na reviji Belme Tvico Stambol u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja povodom 10 godina brenda bio je veliki broj dama iz javnog i poslovnog života , ali i njihovih pratitelja.

Foto: Marko Jovančić i Jasmin Brutus

Pročitajte još