Najdraža poslastica ovaj put na malo drugačiji način… Dvobojni brownie kolačići s kremom od sira.
Za kremu od sira:
– 240 g krem sira
– 30 g šećera
– 1 jaje
– 1 kašika ekstrakta vanilije
Mikserom dobro izmiješajte krem sir, šećer, jaje i ekstrakt vanilije dok smjesa ne postane glatka.
Za browniese:
– 6 kašika maslaca
– 30 g gustina
– 30 g kakaa u prahu
– kašika instant kafe
– prstohvat soli
– 270 g tamne čokolade
– 130 g šećera
– kašika ekstrakta vanilije
– 3 jaja
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Pleh za pečenje premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Pomiješajte gustin, kakao, kafu i so u maloj posudi. Maslac i čokoladu rastopite. Umiješajte ekstrakt vanilije i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje, zatim dodajte suhe sastojke i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Prebacite je u pleh za pečenje. Po smjesi kašikom stavite kremu od sira i napravite zavijutke čačkalicom ili drškom kašike. Pecite ih oko 30 minuta.