Sastojci:
Sastojci za kremu
Priprema:
– U jednoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Pečete tri biskvita koje ćete kasnije prerezati po pola kako biste dobili sveukupno šest kora. Rernu zagrijte na 200°C i ostavite da se grije. Kalupu za torte promjera oko 28 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite s malo maslaca. Za jedan biskvit pjenasto izmiksajte: jaje i osam kašika šećera pa zatim dodajte devet kašika mlijeka i osam kašika pripremljenog brašna koje ste znači pomiješali s praškom i kakaom. Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 10 minuta.
Za to vrijeme po istim mjerama izmiksajte drugi biskvit, ispecite ga pa izmiksajte i treći. Ohlađene biskvite prerežite po pola. Kremu pripremite tako da mlijeko pomiješate s pudinzima i šećerom, stavite na vatru i kuhate dok se ne zgusne (oko 10 minuta). Kremu prekrijte s folijom i ostavite je da se ohladi.
Maslac dobro izmiksajte mikserom kako bi postao kremast pa ga umiksajte u ohlađenu puding kremu. Na kraju u kremu umiješajte i mljevene orahe i zgnječene banane. Sve dobro promiješajte i mažite kore.
Tortu po želji ukrasite šlagom. Ohladite je i poslužite!