Recept dana: Pohovani palačinci sa špinatom i sirom

Piše: Redakcija

Sastojci: 

Za pohovanje: 

– 150 g krušnih mrvica

– jaje

– 100 ml mlijeka

– malo soli

Za palačinke:

– jaje

– prstohvat soli

– prstohvat šećera

– 130 g glatkog brašna

– 300 ml mlijeka

Za nadjev:

– 150 g mladog špinata

-150 g svježeg kravljeg sira

– 2 kašike kiselog vrhnja

–  jaje

– kašika soli

Image result for palačinke sa špinatom

Priprema

Jaje sa soli i šećerom dobro razmutite mikserom. Naizmjence postupno dodajte prosijano brašno i mlijeko dok ne dobijete glatku tekuću smjesu. Dobro zagrijte tavu, dodajte malo ulja i ulijte tijesto da prekrije dno tave u tankom sloju. Nakon kratkog pečenja tijesto okrenite lopaticom i još kratko pecite. Prebacite na tanjir. Prema potrebi u tavu dodajte malo ulja, pa nastavite peći palačinke dok ne potrošite cijelu količinu tijesta. Za nadjev kratko blanširajte špinat. Ocijedite ga i dodatno još istisnite vodu. Sitno ga narežite i dobro pomiješajte sa sirom, vrhnjem, jajetom i soli. Nanesite nadjev u tankom sloju na palačinku, presavijte lijevi i desni kraj palačinke pa je savijte u oblik sarmice. Nastavite tako dok ne potrošite svu količinu palačinki i nadjeva.

Zatim ih uvaljajte u krušne mrvice, smjesu razmućenog jajeta i mlijeka i ponovno u krušne mrvice. Pržite ih kratko s obje strane u dubljem ulju dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir kako bi se upila masnoća.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti