Meghan Markle: Hranite se kao vojvotkinja

Piše: Redakcija

Šta kao gosti na čaju kod vojvotkinje Meghan Markle i princa Harryja možete očekivati kad je o hrani riječ? Zdrave delicije sigurno! Meghan je zadužena za njihovu pripremu, ali priliku da ih probaju imaju samo njihovi dugogodišnji i najbliži prijatelji

Vrijeme čaja kod Meghan i Harryja

Iako je mnoge dnevne rutine Meghan Markle morala promijeniti ulaskom u kraljevsku porodicu, neke navike, naročito u trudnoći je zadržala. Oni koji poznaju Meghan kažu da je vrlo gostoprimljiva, vješta u pripremanju zdravih obroka, koje su i danas u njenoj maloj bračnoj zajednici s Harryjem redovno na meniju. No, samo najbliži prijatelji imaju čast probati njene delicije, jedan od njih je i dugogodišnji prijatelj, make-up artist Daniel Martin, koji je bio zadužen za šminkanje na njenom vjenčanju. Kada ju je posjetio, imao je priliku probati tost s avokadom s čokoladnim pralinama i čajem. 

Ceremoniju ispijanja čaja s avokado tostom Daniel je potkrijepio fotografijom uz opis: “Povratak na dane The Tiga…”, podsjećajući tako na Meghanin lifestyle blog “The Tig”, koji je pisala sve do udaje za princa Harryja. Nakon vjenčanja zbog strogih kraljevskih protokola, ugašeni su svi njeni računi na društvenim mrežama, a među njima i lifestyle blog. No, to nije spriječilo vojvotkinju da prestane promovirati zdrav način života i ishrane. Zajedno s članovima javne kuhinje Hubb u Londonu sastavila je odabrane recepte za kuharicu čiji prihodi će biti usmjereni za pomoć žrtvama požara u Grenfell Toweru.

Zdrava hrana prioritet

Zdrav način života Meghan Markle također ima pozitivan utjecaj i na njenog muža. Princ Harry sve više kopira stil života svoje trudne supruge, te se tako proteklih mjeseci odrekao alkohola i kofeina, a prigrlio meditaciju i vježbe.

Ljepota s pečatom Californije

Odrastajući pod toplim suncem Californije, blizu mora i stalnim pristupom svježim namirnicama, Meghan Markle uživala je svim čulima u najboljim uslovima koje je mogla imati za lijepu kožu. Zato nije čudno što ona danas ima tako zdrav ten, s kalifornijskim pečatom. Glumica se ne oslanja samo na prirodnu ljepotu, već poseban sjaj duguje i superhrani odgovornoj za lijepu kožu.

Svježina je ključna riječ, otkrila je svojevremeno autorici Ateni Calderone. Od mladosti su na njenom meniju bile svježe salate, svježa riba, svježe zdjele i sokovi. Ona se i danas fokusira na doručak, takozvanu „Acai Bowl“ i “Green Juice”, piće iz kojeg crpi najviše snage i ljepote. Kako ga pravi, otkrivamo u nastavku:

Acai-Bowl recept Meghan Markle

Sastojci:

Acai pire (voćni pire od zamrznutih acai bobica)

bademovo mlijeko

banane

smrznute bobice

kokosove pahuljice

Priprema:

Korak 1: U zdjelu za miksanje dodajte acai pire, 1/3 šoljice bademovog mlijeka i ½ banane. Sve pomiješajte i kad postignete kremastu smjesu, stavite je u  zdjelu.

Korak 2: Na vrh dodajte kokosove pahuljice, kriške banane i smrznute bobice.

Naš savjet: Ukoliko želite da je delicija slađa, dodajte malo meda ili sirupa agave.

 

Pročitajte još