Idealna torta sa samo 240 kalorija u čijem ukusu ćete sigurno uživati.
Sastojci:
Podloga:
– 15 dag piškota
– 12 dag maslaca
Za kremu:
– 1 omot praška za kremu s okusom limuna
– 50 mg stevije
– 2 ml arome vanilije
– 2 kašike limunova soka
– 20 dag polumasnoga sirnog namaza
– 5 dl rashlađenog slatkog vrhnja
Ukras:
– 3 dag piškota (ili nešto drugo prema vašoj želji)
Priprema:
Na pleh stavite kalup za tortu. Piškote stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite je pa prelazite valjkom da zdrobite piškote, sve dok ne dobijete sitne mrvice.
Otopite maslac. Dodajte mrvice od piškota i dobro izmiješajte.
Smjesu stavite u kalup za tortu. Razmažite kašikom da bude podjednako debela.
Limunovu kremu pripremite s vodom prema uputama na omotu i ostavite da nadođe 10 minuta.
Stavite na vatru i miješajte, (ne smije proključati) da se smjesa ne stopi, a zatim neka se malo ohladi.
Miješajući mikserom dodajte steviju i vaniliju, limunov sok i sir. Istucite slatko vrhnje i umiješajte kad se sirna smjesa počne stvrdnjavati.
Kremu od sira nanesite na podlogu od piškota i izravnajte površinu.
Neka se torta hladi tri sata u frižideru. Za ukras namrvite piškote i napravite hrpice po torti. Naka torta bude na hladnome do posluživanja.