Da bi piletina na roštilju bila što ukusnija, izbjegavajte ove tri greške:
Ne zaboravite na marinadu
Meso će imati bolju okus ako ga prije marinirate u kombinaciji ulja i začina barem nekoliko sati, a idealno bi bilo noć prije pečenja. Piletina se odlučno kombinira s medom, limunom, bijelim lukom, senfom, biberom, crvenom paprikom, ruzmarinom i majčinom dušicom.
Nemojte peći nejednake komade mesa
Nejednaki komadi mesa zahtijevaju različitu termičku obradu, što je posebno nezgodno kada meso pečete na roštiluj. Da biste izbjegli komade piletine koji su s jedne strane isušeni i prepečeni, a s druge strane sirovi, ujedinačite komade.
Ne udaljavajte se od roštilja
Piletinu je lako presušiti i prepeći na roštilju, pa je potrebno da stalno budete u blizini i provjeravate je. Ako niste vješti u procjenjivanju pečenosti dodirnom prsta o površinu mesa, nabavitekuhinjski termometar. Piletina je savršeno pečena kad središnji dio mesa doseže temperaturu od 73°C.