Izbjegavajte ove tri greške kada pravite piletinu na roštilju

Piše: Redakcija

Da bi piletina na roštilju bila što ukusnija, izbjegavajte ove tri greške: 

Ne zaboravite na marinadu

Meso će imati bolju okus ako ga prije marinirate u kombinaciji ulja i začina barem nekoliko sati, a idealno bi bilo noć prije pečenja. Piletina se odlučno kombinira s medom, limunom, bijelim lukom, senfom, biberom, crvenom paprikom, ruzmarinom i majčinom dušicom. 

Nemojte peći nejednake komade mesa

Nejednaki komadi mesa zahtijevaju različitu termičku obradu, što je posebno nezgodno kada meso pečete na roštiluj. Da biste izbjegli komade piletine koji su s jedne strane isušeni i prepečeni, a s druge strane sirovi, ujedinačite komade.

fried chickens on plate

Foto: Unsplash

Ne udaljavajte se od roštilja 

Piletinu je lako presušiti i prepeći na roštilju, pa je potrebno da stalno budete u blizini i provjeravate je. Ako niste vješti u procjenjivanju pečenosti dodirnom prsta o površinu mesa, nabavitekuhinjski termometar. Piletina je savršeno pečena kad središnji dio mesa doseže temperaturu od 73°C.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti