Cezar salata jedna je od omiljnih salata u svijetu, a za njenu pripremu nije potrebno mnogo vremena. Mi vam donosimo najednostavniji recept za pripremu ovog ukusnog jela.
Sastojci:
Dva čena bijelog luka, dvije kašike maslinovog ulja, dva parčeta hljeba, dva velika lista zelene salate, dva pileća filea, dva jaja, dva paradajza, sok od polovine limuna, dvije kašike majoneza i sir.
Priprema:
Sitno isjeckajte bijeli luk i dodajte ulje, pa ostavite da stoji oko sat vremena. Zagrijte rernu na 200 stepeni i isjecite hljeb na kockice, poređajte ih na pleh, prelijte sa malo ulja i pecite oko 15 minuta, da postanu hrskave.
Pileći file isjecite na tanke i male komade, malo posolite i dodajte začine po želji, pa propržite. Skuvajte jaja, pa ih isjeckajte na kolutove, a svjež paradajz isjecite na kocke.
Operite zelenu salatu, pa listove stavite tako da njima obložite posudu, a onda sipajte mješavinu ulja i luka. Dodajte isprženu piletinu, kockice hleba, pa prelijte sokom od limuna i promješajte. Dodajte kolutove jaja i paradajz, pa odozgo prelijte majonezom i izmiješajte.
U salatu po želji možete da dodate i malo sira, najbolje fetu koja će dodatno osvježiti ukus salate.