Da li ste probali: Napravite sami Cezar salatu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Buy5RivgaUD/

Cezar salata jedna je od omiljnih salata u svijetu, a za njenu pripremu nije potrebno mnogo vremena. Mi vam donosimo najednostavniji recept za pripremu ovog ukusnog jela.

Sastojci:

Dva čena bijelog luka, dvije kašike maslinovog ulja, dva parčeta hljeba, dva velika lista zelene salate, dva pileća filea, dva jaja, dva paradajza, sok od polovine limuna, dvije kašike majoneza i sir.

Priprema:

Sitno isjeckajte bijeli luk i dodajte ulje, pa ostavite da stoji oko sat vremena. Zagrijte rernu na 200 stepeni i isjecite hljeb na kockice, poređajte ih na pleh, prelijte sa malo ulja i pecite oko 15 minuta, da postanu hrskave.

Pileći file isjecite na tanke i male komade, malo posolite i dodajte začine po želji, pa propržite. Skuvajte jaja, pa ih isjeckajte na kolutove, a svjež paradajz isjecite na kocke.

Operite zelenu salatu, pa listove stavite tako da njima obložite posudu, a onda sipajte mješavinu ulja i luka. Dodajte isprženu piletinu, kockice hleba, pa prelijte sokom od limuna i promješajte. Dodajte kolutove jaja i paradajz, pa odozgo prelijte majonezom i izmiješajte.

U salatu po želji možete da dodate i malo sira, najbolje fetu koja će dodatno osvježiti ukus salate.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti