Budući da nam se bliže prvomajski praznici koji su u našoj zemlji nezamislivi bez roštilja i ukusnog kotlića, zbog toga smo za vas ovoga puta izdvojili recept za fiš-paprikaš. Ono što je bitno znati jeste da su prije svega potrebni kvalitetni sastojci, a recept nije neka filozofija.
Recept za fiš-paprikaš
2 kg ribe
4 srednje glavice luka
2 kašike slatke paprike
½ kašike ljute paprike
kašika soli
1 dl umaka od paradajza
1,5 dl bijelog vina
1/2 kašike ajvara
Priprema:
Luk izmiksajte i stavite u kotlić pa dinstajte oko pola sata na laganoj vatri, pritom miješajući. Dodajte ribu narezanu na deblje komade kako se ne bi raspala, pa ulijte vodu da bude dva do tri prsta iznad ribe. Kad zakuha, stavite papriku, so, ajvar i paradajza, pa nakon 15 minuta kuhanja dodajte bijelo vino. Kad alkohol ispari, za oko pet minuta probajte i dodajte začina ako ih nedostaje. Ostavite da odstoji desetak minuta, a za to vrijeme skuhajte tjesteninu.