Ovo mlijeko je najefikasinije sredstvo za topljenje suvišnih masti: Napravite ga za samo nekoliko minuta

Piše: Redakcija

FOTO: ILUSTRACIJA

Poznato je da je sjeme lana bogato kalijumom, vlaknima i omega 3 masnim kiselinama. Zbog svoje strukture, ovo sjeme će vas zasititi a da pri tome nećete dobiti ni gram sala, a vaš metabolizam će postati uravnotežen. Da bi ste napravili ukusno mlijeko od sjemenki lana, potrebno vam je svega nekoliko minuta.

Sastojci:

1/4 šolje sjemena lana,
6 čaša vode
5 urmi bez košpica
cimet

Način pripreme:

U blenderu izmiješajte sjeme lana i vodu, a zatim procijedite tečnost kroz gazu. Filtrirano mlijeko vratite u blender pa mu dodajte sjeckane urme i cimet. Konzumirajte ovo mlijeko u početku u manjim količinama, a samo nakon 7 dana, osjetit ćete promijene u vašem tijelu. Ovakvo mlijeko je izuzetno ukusno i može da se pije kao sok ili da se dodaje u puding ili neku jutarnju kašu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti