Brza priprema i osvježavajući okus mekog biskvita i jagoda

Piše: Redakcija

Sastojci:

4 jajeta

150 ml vode

250 g brašna

Prašak za pecivo

Puter

250 g šećera

150 ml ulja

Jagode

Preljev za torte prašak

 

Priprema:

U dvije čiste posude odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka umutite snijeg, a žumanjcima dodajte šećer i sve dobro izmutite. Snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima i lagano promiješajte. U smjesu dodajte ulje i vodu, stalno mješajućite na kraju dodajte brašno pomješano s praškom za pecivo i sve dobro izmutite. Kalup za pečenje premažite rastopljenim puterom, zatim ulijte smjesu u kalup i pecite na 180 Celzijevih stepeni oko desetak minuta. Kada je pečeno ohladite, redajte jagode presječene na pola. Pripremite preljev za tortu prema upustvu s pakovanja prelijte jagode i pustite da se hladi. Ohlađeno servirajte.

Pročitajte još