Sastojci:
4 jajeta
150 ml vode
250 g brašna
Prašak za pecivo
Puter
250 g šećera
150 ml ulja
Jagode
Preljev za torte prašak
Priprema:
U dvije čiste posude odvojite bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka umutite snijeg, a žumanjcima dodajte šećer i sve dobro izmutite. Snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima i lagano promiješajte. U smjesu dodajte ulje i vodu, stalno mješajućite na kraju dodajte brašno pomješano s praškom za pecivo i sve dobro izmutite. Kalup za pečenje premažite rastopljenim puterom, zatim ulijte smjesu u kalup i pecite na 180 Celzijevih stepeni oko desetak minuta. Kada je pečeno ohladite, redajte jagode presječene na pola. Pripremite preljev za tortu prema upustvu s pakovanja prelijte jagode i pustite da se hladi. Ohlađeno servirajte.