Lagani obroci spremni za čas

Piše: Redakcija

Svi znamo da ono što jedemo ima veliki utjecaj na to kako će naše tijelo izgledati i kako ćemo se osjećati. Također, izbor hrane igra i veliku ulogu u zdravlju naše kože, kose i noktiju. Pripremite se za ljeto uz jednostavne recepte koje će pomoći da unaprijedite svoje zdravlje i svoj izgled

Jogurt juha s lososom i mentom

Sastojci:

Jogurt

Svježi krastavac

Dimljeni losos

Menta

Kopar

So, chili, maslinovo ulje

Orasi, bijeli luk

Voda

Limun ili limeta

Priprema:

Uzmite 100 grama cijelih oraha, pa u blenderu usitnite zajedno s dva čehna bijelog luka i istrganom kriškom hljeba. U dublju zdjelu stavite 660 g tekućeg jogurta i uz njega dodajte 1 dcl maslinovog ulja i sok jednog manjeg limuna. U zdjelu istresite orahe, bijeli luk i hljeb, te na kraju dodajte 300 grama naribanih svježih krastavaca. Posolite i pobiberite po želji. Dobro sve promiještajte, pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider barem 1 sat. Kada želite poslužiti juhu uz nju servirajte i bokal ohlađene obične vode. Količinom vode određujete gustoću juhe pa taj dio najbolje prepustiti gostima da sami odrede kako žele. Kada je hladna juha gotova, prije posluživanja, ukrasite je s tanko rezanim fileom dimljenog lososa, par listova mente i kopra ili komorača. Preko svega na kraju prelijte i malo maslinovog ulja, te slobodno dodajte koje zrno chilija za ljutinu koja će savršeno pasati hladnoj i kiselkastoj juhi od jogurta.

Integralne lazanje s dimljenim lososom

Sastojci:

integralne lazanje

500g očišćenog špinata

2,3 čehna bijelog luka

crveni luk

na vrh noža muškatnog oraščića

200g ricotte

200g dimljenog lososa

jaje

so

biber

maslinovo ulje

Postupak:

Na maslinovom ulju izdinstajte luk i bijeli luk, te dodajte špinat, dok ne poprimi smeđkastu boju. Začinite ga muškatnim oraščićem,solju i biberom. U zdjelu za pečenje prvo stavite sloj špinata, pa kore lazanje pa ponavljajte: špinat-losos-ricotta-lazanje i tako dok ne potrošite sve sastojke. Kad dođete do zadnjeg sloja ricotte, umješajte i jaje i sve zajedno prelijte preko lazanja. Pecite na 180 Celzijevih stepeni, oko 30min.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti