Dobra hrana: Samo zdravo u šerpu

Piše: Redakcija

Gotovo svaki frižider ima sastojke za klasičnu ljetnu salatu, ali u koliko ih stavite u šerpu i dodate patlidžan i tikvicu, ova kombinacija se za čas može pretvoriti u ukusni sataraš. Možete ga poslužiti i uz jela s roštilja ili zamrznuti, pa koristiti kao dodatak jelima.

Sataraš iz šerpe

Sastojci:

glavica crvenog luka

čehno Bijelog luka

2 žute paprike

zelena paprika

crvena paprika

4 paradajza

tikvica

patlidžan

So, biber, začin od povrća, peršun, maslinovo ulje

Priprema:

  1. Povrće operite i očistite. Luk i bijeli luk usitnite, a paprike narežite na kockice.
  2. Tikvice i patlidžan ogulite i narežite na kolutiće. Paradajz narežite na četvrtine. Na malo maslinovog ulja pecite luk i bijeli luk, dodajte začine, paprike, tikvice i patlidžan.
  3. Sve dinstajte na laganoj vatri dok povrće ne pusti sok i ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još nekoliko minuta uz stalno miješanje.
  4. Začinite još malo i zalijte s 200 ml vode, promiješajte i nastavite lagano kuhati još 30 minuta. Povremeno promiješajte i dodajte još vode po potrebi.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti