Ljeto ne može proći bez kukuruza

Piše: Redakcija

PEČENI KUKURUZ

kukuruz

puter, omekšao na sobnoj temperaturi

dimljena paprika

so

parmezan

vlasac

 

Priprema:

Kukuruz ispecite na vatri. Dok se peče, pripremite puter. U omekšali puter ubacite nasjeckani vlasac, so i dimljenu papriku. Izmiješajte. Dok je kukuruz još vruć premažite ga ovim aromatičnim puterom i po njemu posipajte parmezan.Posipajte i sjeckanim vlascem, te poslužite.

Slikovni rezultat za kukuruz kuhani tjestenina

TJESTENINA I KUKURUZ

Sastojci:

100 g zelene salate

1 svježa crvena paprika

300 g tjestenine

340 g kukuruza šećerca

150 g pileće šunke

150 g edamera

 

Priprema:

U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite.U tjesteninu umiješajte šunku, sir i papriku, koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac te očišćenu i nasjeckanu salatu.Pripremljene sastojke prelijte preljevom od majoneze i jogurta. Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske.

Pročitajte još