Recept koji će vas osvježiti: Bijeli dio lubenice možete iskoristiti za pripremu ukusnog jela

Piše: Redakcija

Bijeli dio lubenice koji se nalazi između slatkog crvenog ploda i kore može se iskoristiti za pripremu ukusno i zanimljivog jela. Zato kada sljedeći put pojedete lubenicu, nemojte bacati koru, već je iskoristite na pravi način. 

Salata od kore od lubenice

Sastojci:

–  kiselo vrhnje 
– 3 čehna bijelog luka
– bijeli dio lubenice
– pola krastavca
– paprika 
– 2-3 rotkvice
– kašika maslinovog ulja
– vinski ocat 

watermelon lot

Foto: Unsplash

Priprema: 

Koru od lubenice ogulite, te odrežite crveni dio ako je eventualno ostao. Lubenicu, krastavac, rotkvicu i papriku naribajte, a bijeli luk nasjeckajte. 

Naribano povrće i bijeli luk stavite u posudu te dodajte so, biber i vrhnje. 

Dodajte maslinovo ulje i malo octa i sve dobro izmjšajte. 

 

Pročitajte još