Imamo ideje za brze i ukusne ljetne salate s tjesteninom

Piše: Redakcija

U toku ljeta mnogi izbjegavaju tjesteninu kako bi sačuvali svoju vitku liniju, no sada ne morate okrenuti leđa ukusnoj tjestenini. Možete je još uvijek zadržati u svojim tanjirima u nešto manjim količinama, hladnim i lakšim obrocima. Isprobajte hladne salate na bazi tjestenine s dodatkom povrća, voća laganog sira ili piletine.

Gran Fusilli s borovnicama, piletinom i limetom

Sastojci:

200 g Marodi Gran Fusilla

200 g pilećeg filea

manji žuti luk

2 limete

125 g borovnica

20 g ricotta sira

100 ml vrhnja za kuhanje

Svježa majčina dušica

Priprema:

Piletinu prokuhati u slanoj vodi 15 minuta. Procijediti i nasjeckati na manje komade. Limetama naribati koricu te ih iscijediti. Nasjeckati luk na tanke kriške i prodinstati na kašici ulja 3-5 minuta dok ne omekša. Dodati nasjeckanu piletinu i sok limete, 100 ml vrhnja za kuhanje i 25 g borovnica te kuhati 10 minuta dok se umak ne zgusne. Za to vrijeme skuhati Marodi Gran Fusille po uputama s pakovanja. Pomiješati Gran Fusille, piletinu, koricu limete, kašiku nasjeckane svježe majčine dušice i 20 g ricotte. Jesti toplo ili staviti u frižider na dva sata da se ohladi. Ovakvu vrstu salate možete praviti i sa drugim voćem i povrćem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti