Ideja za današnji ručak: Mađarski gulaš

Piše: Redakcija

Mnoge domaćice svakodnevno se muče šta pripremiti danas za ručak, pa vam stoga donosimo jednostavan i ukusan recept koji vam može poslužiti

Sastojci:

800 g junećeg buta

50 ml ulja

200 g luka

1 crvena svježa paprika

1 kašičica slatke paprike

1 kašičica ljute paprike

2 čehna bijelog luka

500 g krompira

so

crni biber

1 list lovora

100 ml paradajz sosa

1 kašika nasjeckanog peršuna

1 kašičica mješavine začina

Priprema:

Na zagrijanom ulju propržite nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno pržite oko pet minuta. U zdjelu dodajte nasjeckani bijeli luk, crvenu mljevenu papriku, ljutu crvenu papriku, začine i sve zalijte s 800 mililitara vruće vode. Promiješajte, zdjelu vratite na vatru i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta. Pred kraj kuhanja umiješajte paradajz sos, vode po potrebi i još kratko prokuhajte.

Pročitajte još