Jednostavna ideja za doručak: Brzo i lako spremite omlet s povrćem

Piše: Redakcija

Sastojci:

4 jaja

kašika vode

so

kašika ulja

kašika maslinovog ulja

50 g luka

feferon

200 g svježe zelene paprike

200 g svježe crvene paprike

100 g paradajza

 

Priprema:

Na vrućem ulju propržite nasjeckani luk, narezani feferon, paprike i paradajz narezan na kockice. Sve posolite i pecite oko 5 minuta dok povrće ne omekša. Jaja promiješajte s vodom i solju, izlijte ih u nauljenu tavu i ispecite 2 omleta. Na polovicu svakog pečenog omleta stavite pola pečenog povrća i preklopite drugom polovicom omleta. Poslužite vruće.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti