Ukusne i veoma izdašne: Recept za kiflice koje možete jesti i narednog dana

Piše: Redakcija

Sastojci:

900 gr brašna tip 500,

kesica suhog kvasca (7gr),

2 jaja,

400 ml toplog mlijeka,

180 ml ulja,

kašika šećera,

kašičica soli

 

Priprema:

U jednu zdjelu dodajte toplo mlijeko pa zatim ulje, dva bijelanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suhog kvasca pa promješajte. Postepeno dodajte jedan dio brašna i kašičicu soli pa mjesite uz dodavanje ostatka brašna. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmjesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u naljenu zdjelu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva sata. Tijesto zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isijecite na sitnije dijelove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadjevom. Uz pomoć sjekača ili noža napravite proreze pa umotajte kiflicu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti