Tajni trik za savršeno jaje na oko

Piše: Redakcija

Umjesto putera i ulja jaja se mogu napraviti i na vrhnju. Najbolje je za to punomasno vrhnje s postotkom masnoće između 35 i 38 posto. Za to se jednostavno stavi malo vrhnja u veliku tavu, posoli i pobiberi te ugrije na srednjoj vatri.

Potom se jaje oprezno stavi u vrhnje.  Zbog vrućine će se jaja stisnuti kao na puteru ili ulju, međutim, zahvaljujući okusu vrhnja, jaja će dobiti jako finu aromu i bit će fino mekana. Istovremeno će se masnoća pobrinuti za to da se jaja polako karameliziraju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti