Pljeskavice od tune
Sastojci
2 konzerve tune u biljnom ulju
2 kašičice senfa
šoljica usitnjenog bijelog hljeba
kašičica limunovog soka
kašika vode
2 kašičice usitnjenog peršuna
stabljika mladog luka
so
biber
jaje
2 kašike maslinovog ulja
Kašičica putera
Priprema:
Iscijedite tunu, usitni je te stavi u zdjelu i dodaj senf, hljeb, limunov sok, vodu, peršun, so i jaje. Sve sastojke pomiješaj te im dodaj soli i bibera po potrebi. Kad to napraviš, podijeli smjesu na 4 dijela i od njih napravi pljeskavice. Stavi ih na masni papir i pusti da odstoje sat vremena. Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi i dodaj malo putera. Nakon toga pažljivo stavi pljeskavice i peci ih 3 do 4 minute sa svake strane sve dok ne poprime zlatnu boju. Pljeskavice su gotove i sada im možeš dodati prilog i umak po želji.