Konzervirana tuna za brza i slasna jela

Piše: Redakcija

Pljeskavice od tune

Sastojci

2 konzerve  tune u biljnom ulju

2 kašičice senfa

šoljica usitnjenog bijelog hljeba

kašičica limunovog soka

kašika vode

2 kašičice usitnjenog peršuna

stabljika mladog luka

so

biber

jaje

2 kašike maslinovog ulja

Kašičica putera

Priprema:

Iscijedite tunu, usitni je te stavi u zdjelu i dodaj senf, hljeb, limunov sok, vodu, peršun, so i jaje. Sve sastojke pomiješaj te im dodaj soli i bibera po potrebi. Kad to napraviš, podijeli smjesu na 4 dijela i od njih napravi pljeskavice. Stavi ih na masni papir i pusti da odstoje sat vremena. Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednjoj temperaturi i dodaj malo putera. Nakon toga pažljivo stavi pljeskavice i peci ih 3 do 4 minute sa svake strane sve dok ne poprime zlatnu boju. Pljeskavice su gotove i sada im možeš dodati prilog i umak po želji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti