Teleći medaljoni s paradajz sosom i maslinama

Piše: Redakcija

Iako je temperatura poprilično visoka za ovo doba godine, za one zimogrizne smo pronašli odličan recept da vas malo ugrije.

 

Sastojci:

800 g telećeg mesa

100 g kačkavalja sira

so, biber

majčina dušica

Za premazivanje:

½ kašičice mljevene paprike

1 kašika senfa

½ kašike Carapelli ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Za sos:

1 glavica crvenog luka

2 čehna bijelog luka

300 ml Mutti pelati

so, biber

majčina dušica

15 komada Il Capitano maslina

50 g kačkavalja sira

peršun

 

Priprema:

Istanjite meso u obliku pravougaonika i začinite ga. Poredajte preko mesa kockice slanine i kačkavalj. Uvijte u čvrst rolat i stavite u pleh. Sipajte jednu šolju vode i prekriijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Izvadite meso, premažite ga smjesom od senfa, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i mljevene paprike. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da se ohladi. U tiavi na maslinovim ulju dinstajte crveni i bijeli luk, a potom dodajte pelat paradajz i začne. Kuhajte sos oko 10 minuta i dodajte masline. Isjecite rolat na komade i poredajte ga u namazanom plehu. Prelijte meso sosom i stavite u rernu na 20 minuta. Kad se zapeče, izvadite ga i pospite rendanim kačkavaljem i peršunom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti