Iako je temperatura poprilično visoka za ovo doba godine, za one zimogrizne smo pronašli odličan recept da vas malo ugrije.
Sastojci:
800 g telećeg mesa
100 g kačkavalja sira
so, biber
majčina dušica
Za premazivanje:
½ kašičice mljevene paprike
1 kašika senfa
½ kašike Carapelli ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za sos:
1 glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
300 ml Mutti pelati
so, biber
majčina dušica
15 komada Il Capitano maslina
50 g kačkavalja sira
peršun
Priprema:
Istanjite meso u obliku pravougaonika i začinite ga. Poredajte preko mesa kockice slanine i kačkavalj. Uvijte u čvrst rolat i stavite u pleh. Sipajte jednu šolju vode i prekriijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena. Izvadite meso, premažite ga smjesom od senfa, ekstra djevičanskog maslinovog ulja i mljevene paprike. Vratite ponovo u rernu na 10 minuta. Izvadite meso i ostavite ga da se ohladi. U tiavi na maslinovim ulju dinstajte crveni i bijeli luk, a potom dodajte pelat paradajz i začne. Kuhajte sos oko 10 minuta i dodajte masline. Isjecite rolat na komade i poredajte ga u namazanom plehu. Prelijte meso sosom i stavite u rernu na 20 minuta. Kad se zapeče, izvadite ga i pospite rendanim kačkavaljem i peršunom.