Sastojci:
1 kg pilećih prsa
1 jaje
1,5 kašičica soli
1 kašičica bibera
2 kašike ulja
pola kašičice kukuruznog škroba
1/4 šoljice brašna
1 kašičica korijena đumbira
1 kašičica bijelog luka, mljevenog
pola kašičice čili paprike
1/4 šoljice vode
1,5 kašičica sezamovog ulja
1,5 kašičica soja sosa
1,5 kašika vode
5 kašika šećera
5 kašika bijelog octa
narandža
Priprema:
U zdjeli pomiješajte soja umak, vodu, šećer, bijeli ocat i narandžinu koricu. Kad završite, stavite sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte jaje, so, biber i kašiku ulja. U posebnu zdjelu dodajte kukuruzni škrob i brašno, te dobro izmiješajte. U trećoj, manjoj zdjeli, rastopite kašiku kukuruznog škroba u ¼ šoljice vode i stavite sa strane. Počnite zagrijavati ulje u woku. Komade piletine umočite u smjesu od jaja, zatim u smjesu od kukuruznog škroba i pržite 3-4 minute dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi. Sljedeći korak je uklanjanje ulja i čišćenje woka. Zagrijte 15 sekundi na jakoj vatri, a potom dodajte kašiku ulja, korijen đumbira i češnjaka i pržite 10 sekundi. Dodajte chili paprike i luk, miješajte i pržite kratko. Dodajte umak od naranče, potom piletinu i sve dobro miješajte. Umiješajte vodu i mješavinu kukuruznog škroba i dodajte još sezamovo ulje.